Η τυρόπιτα του βοσκού: Πανεύκολη συνταγή με 4 τυριά που θα σας ξετρελάνει

Τυρόπιτα: Η πιο λαχταριστή συνταγή

Αυτή η τυρόπιτα έχει άρωμα Ελλάδας με τα 4 παραδοσιακά τυριά. Μόλις την δοκιμάσετε θα θέλετε να την φτιάχνετε συνέχεια.

Εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα εκτιμήσετε. Νόστιμη τυρόπιτα με 4 τυριά, κάθε μπουκιά και απόλαυση! Ιδανική για πρωινό, απογευματινό και ό,τι άλλο θέλετε. Τα παιδιά σας θα την λατρέψουν.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. γάλα, φρέσκο
  • 6 αυγά
  • 1 κιλό μυζήθρα, τριμμένη
  • 400 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 400 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 400 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • Πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Βούτυρο, λιωμένο

Τυρόπιτα: Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα τυριά και προσθέτουμε πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.

Στην συνέχεια, βάζουμε 2 βουτυρωμένα φύλλα στο ταψί, ρίχνουμε τη γέμιση εναλλάξ, βουτυρωμένο το φύλλο τσαλακωμένο και γεμίζουμε μέχρι να τελειώσουν.

Τελειώνουμε με 2 φύλλα βουτυρωμένα και κλείνουμε τα φύλλα στο ταψί.

Χαράζουμε την πίτα, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε.

Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, πάνω-κάτω και στην τελευταία σχάρα για 50 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά.

Τόσο απλά, η τυροπιτούλα μας είναι έτοιμη.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα