Καλοκαιρινή συνταγή: Έτσι θα φτιάξετε τα μακαρόνια για να είναι light και να γλέιφετε τα δάχτυλά σας

Καλοκαιρινή συνταγή:Η καλύτερη ελληνική συνταγή για καλοκαίρι που είδατε ποτέ

Καλοκαιρινή συνταγή: Τα μακαρόνια είναι ένα υλικό που όλοι λατρεύουμε, έχει άπειρους συνδυασμούς, αμέτρητες συνταγές και σε όλες του τις εκδοχές είναι πεντανόστιμο. Πώς να αντισταθείς λοιπόν όταν σου φέρνουν μπροστά σου μια λαχταριστή μακαρονάδα; Μπορεί οι περισσότεροι διατροφολόγοι να συνιστούν κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας να μην καταναλώνονται υδατάνθρακες αλλά πάντα θα υπάρχει τρόπος για να μην αποχωριστείς το αγαπημένο σου γεύμα, τρανό παράδειγμα η δίαιτα με τα μακαρόνια.

Καλοκαιρινή συνταγή: Υλικά

  • 1 πακέτο linguini400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες για σάλτσα
  • 12-15 γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγος μαϊντανός

Ελληνική συνταγή: Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά μας και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, λιώνουμε το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι.
  • Αν πάρεις φρέσκες γαρίδες και όχι κατεψυγμένες, θα ήταν καλό να τις μαγειρέψετε χωρίς το κέλυφος στο κάτω μέρος αλλά με το κεφάλι.
  • Αφού πάρουν χρώμα το σκόρδο και το κρεμμύδι, προσθέτετε τις γαρίδες στο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και αυτές.
  • Μόλις πάρουν χρώμα τις αφαιρείτε από το τηγάνι αφήνοντας στο τηγάνι το ζουμί που έχουν βγάλει. Σε αυτό το ζουμί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι μαζί με λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά. (Το αν θα κάνετε σάλτσα ντομάτας από φρέσκες ντομάτες ή θα βάλετε κονσέρβα, είναι πάλι δικό σας θέμα).
  • Αφού βράσει η σάλτσα, προσθέτουμε ξανά τις γαρίδες στην σάλτσα, μαζί με ό,τι ζουμί έχουν βγάλει εκεί που τις είχατε αφήσει.
  • Τις αφήνουμε να βράσουν μόνο 2-3 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε και αυτόν στην σάλτσα που βράζει.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα βρασμένα μας linguini στο τηγάνι και ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων