Κανταΐφι Κιουνεφέ: Συνταγή για απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο γλυκό

Κανταΐφι Κιουνεφέ: H απόλυτη συνταγή για πετυχημένο γλυκό

Ιδιαίτερα αγαπητό γλυκό είναι το κανταΐφι κιουνεφέ, όσοι το δοκιμάζουν δύσκολα επιστρέφουν στο κλασσικό σιροπιαστό κανταϊφι.

Μπορεί λοιπόν οι περισσότεροι να γνωρίζουν το κλασικό σιροπιαστό κανταΐφι, λίγοι όμως γνωρίζουν ότι στην ανατολική κουζίνα υπάρχει και το κανταΐφι “Κιουνεφέ” με την προσθήκη μαλακού τυριού!

500 γρ. κανταΐφι
400 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια (οτιδήποτε μαλακό)
100 γρ. γάλα
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Σιρόπι

300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
Χυμό από μισό λεμόνι

Η εκτέλεση για το γλυκό κανταΐφι κιουνεφέ

Ετοιμάζετε το σιρόπι με μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού και το αφήνετε μέχρι να πάρει μια βράση.

Το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.

Βάζετε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και προσπαθείτε να το “ξεδιπλώσετε” με τα χέρια.

Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε πάνω στο κανταΐφι και το ανακατεύετε με τα χέρια.

Απλώνετε το μισό κανταΐφι σ” ένα μεγάλο ταψί φούρνου.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το τυρί με το γάλα.

Το απλώνετε πάνω στο στρωμένο κανταΐφι και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι.

Ψήνετε στους 150-160ο C μέχρι να κοκκινίσει το κανταΐφι.

Βγάζετε από το φούρνο το ταψί.

Στη συνέχεια σιροπιάζετε το κανταΐφι.

Απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο!

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων