Κανταΐφι Κιουνεφέ: Συνταγή για απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο γλυκό

Κανταΐφι Κιουνεφέ: H απόλυτη συνταγή για πετυχημένο γλυκό

Ιδιαίτερα αγαπητό γλυκό είναι το κανταΐφι κιουνεφέ, όσοι το δοκιμάζουν δύσκολα επιστρέφουν στο κλασσικό σιροπιαστό κανταϊφι.

Μπορεί λοιπόν οι περισσότεροι να γνωρίζουν το κλασικό σιροπιαστό κανταΐφι, λίγοι όμως γνωρίζουν ότι στην ανατολική κουζίνα υπάρχει και το κανταΐφι “Κιουνεφέ” με την προσθήκη μαλακού τυριού!

500 γρ. κανταΐφι
400 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια (οτιδήποτε μαλακό)
100 γρ. γάλα
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Σιρόπι

300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
Χυμό από μισό λεμόνι

Η εκτέλεση για το γλυκό κανταΐφι κιουνεφέ

Ετοιμάζετε το σιρόπι με μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού και το αφήνετε μέχρι να πάρει μια βράση.

Το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.

Βάζετε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και προσπαθείτε να το “ξεδιπλώσετε” με τα χέρια.

Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε πάνω στο κανταΐφι και το ανακατεύετε με τα χέρια.

Απλώνετε το μισό κανταΐφι σ” ένα μεγάλο ταψί φούρνου.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το τυρί με το γάλα.

Το απλώνετε πάνω στο στρωμένο κανταΐφι και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι.

Ψήνετε στους 150-160ο C μέχρι να κοκκινίσει το κανταΐφι.

Βγάζετε από το φούρνο το ταψί.

Στη συνέχεια σιροπιάζετε το κανταΐφι.

Απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο!

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα