Καρμπονάρα φούρνου: Μακαρόνια για αρχάριους που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Καρμπονάρα φούρνου: Υλικά συνταγής

Καρμπονάρα φούρνου: Μακαρόνια βρασμένα
λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη λεπτά κομματάκια
φέτες γαλοπούλας κομμένες κομματάκια
Μπέικον κομμένο κομματάκια
2 αυγά
1 ποτήρι νερού γάλα
1 κρέμα γάλακτος μικρή
αλάτι -πιπέρι
μαλακό τυρί προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής καρμπονάρας φούρνου

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι την πιπεριά και το σκόρδο με το λάδι.


Αδειάζουμε τα μακαρόνια σε πυρέξ ή σε ταψάκι και προσθέτουμε την γαλοπούλα το μπέικον και την πιπεριά με το κρεμμύδι και το σκόρδο.


Ανακατεύουμε και χτυπάμε σε μπολ τα 2 αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος το αλάτι το πιπέρι και τα ρίχνουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη !!

* Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τυρί από πάνω πριν ψήσουμε -προαιρετικά !!

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα