Καρμπονάρα με κοτόπουλο: Μια συνταγή που την φτιάχνει ο οποιοσδήποτε
Καρμπονάρα με κοτόπουλο: Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη, κρεμώδη, καρμπονάρα με κοτόπουλο για το καθημερινό τραπέζι σας για όλη την οικογένεια, που σίγουρα θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι.
Υλικά συνταγής καρμπονάρας με κοτόπουλο
500 γρ. πένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. στήθος φιλέτου κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια 2 εκ.
12 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι (250 ml) ζωμό κότας
2 κρόκους αυγών
3/4 φλιτζάνια (185 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής καρμπονάρας με κοτόπουλο
Βράζετε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κομματάκια κοτόπουλου, απ” όλες τις πλευρές, για 4 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν μέχρι το κέντρο τους και ροδίσουν.
Τα αφαιρείτε από το τηγάνι, τα αλατοπιπερώνετε και τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
Ρίχνετε στο ίδιο τηγάνι το μπέικον και το μαγειρεύετε, ανακατεύοντας, για 2 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και γίνουν τραγανά.
Αφήνετε το τηγάνι με το μπέικον μέσα στην άκρη.
Πολτοποιείτε το σκόρδο.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους αυγών, προσθέτετε πολτοποιημένο σκόρδο, το ζωμό κοτόπουλου, τη κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ, μια πρέζα αλάτι, πιπέρι και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
Ξαναβάζετε το τηγάνι με το μπέικον σε χαμηλή φωτιά, προσθέτετε και τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το μείγμα αυγών και τις πένες και ανακατεύετε καλά για 1-2 λ μέχρι να καλυφθούν οι πένες με το μείγμα κρέμας- αυγών, να ζεσταθούν καλά και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα.