Καρμπονάρα στο φούρνο με κοτόπουλο: Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Καρμπονάρα: Η πιο νόστιμη συνταγή

Η καρμπονάρα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων. Πρόκειται για μία πραγματικά εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή, που θα σας κάνει να παραμιλάτε. Σας έχουμε λοιπόν, καρμπονάρα με κοτόπουλο στο φούρνο, με κρεμένια υφή.

Τα Υλικά της Συνταγής για την καρμπονάρα

Για το κοτόπουλο

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2-3 σκ. σκόρδο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. αρακά

Για την κρέμα κοτόπουλου

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 1 γάλα εβαπορέ
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο
  • μοσχοκάρυδο

Για τα ζυμαρικά

  • 1 πακέτο λινγκουίνι
  • 1 φλ. παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. ψίχουλα ψωμιού
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Η εκτέλεση της συνταγής για καρμπονάρα

  • Για την εύκολη καρμπονάρα με κοτόπουλο στο φούρνο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC και αλείφουμε ένα μέτριο πυρέξ με βούτυρο.
  • Κόβουμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλο στη μέση.
  • Σε τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4′ από κάθε πλευρά. Το αλατοπιπερώνουμε.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα, αφήνουμε να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε.
  • Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3´να πιουν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3′.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά για 2′ περίπου.
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον αρακά στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
  • Για την κρέμα κοτόπουλου
    Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύοντας με σύρμα, το ψήνουμε για 2′ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό και το γάλα, ανακατεύοντας.
  • Ξαναβάζουμε στην φωτιά και αφήνουμε να δέσει ελαφρά.
  • Ελέγχουμε το αλάτι και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.
  • Για τα ζυμαρικά
    Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 2′ λιγότερο από όσο αναγράφεται στο πακέτο. Τα στραγγίζουμε.
  • Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα, το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.
  • Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο έτοιμο ταψί.
  • Ανακατεύουμε το τυρί με τα ψίχουλα σε μπολ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
  • Εδώ κι εκεί ακουμπάμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια για πιο τραγανό και νόστιμο αποτέλεσμα.
  • Ψήνουμε την καρμπνάρα με κοτόπουλο στο φούρνο για 25′.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα