Κασερόπιτα με κρέμα γάλακτος: Οικονομική συνταγή με σφολιάτα και κρέμα γάλακτος

Κασερόπιτα με κρέμα γάλακτος: Γευστική και οικονομική συνταγή

Κασερόπιτα με κρέμα γάλακτος: Θεική, με τρικαλινό τυρί και κρέμα γάλακτος μπορεί να γίνει η αγαπημένη πίτα για όλη την οικογένεια!

Μπορείτε να την δώσετε στο παιδί, έτσι ώστε να την πάρει μαζί του για κολατσιό στο διάλειμμα του σχολείου ή για μεσημεριανό στο ολοήμερο.

Μπορείτε με αυτήν, να εμπλουτίσετε ακόμη περισσότερο τον μπουφέ του παιδικού πάρτι ή γενικότερα τον μπουφέ οποιασδήποτε συγκέντρωσης στο σπίτι σας!

Το τρικαλινό τυρί σε συνδυασμό με την κρέμα γάλακτος, κάνει αυτή την μοναδική και πεντανόστιμη κασερόπιτα να λιώνει στο στόμα!

Υλικά συνταγής κασερόπιτας με κρέμα γάλακτος

  1. Φύλλο Σφολιάτας Ένα πακέτο
  2. Τυρί 400 γρ. τρικαλινό
  3. Κρεμα Γαλακτος 1 (240 γρ)
  4. Αυγα 2
  5. Ρίγανη Λίγη

Εκτέλεση συνταγής κασερόπιτας με κρέμα γάλακτος

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας.

Το ανοίγουμε και το απλώνουμε με τα δάχτυλά μας και στα τοιχώματα του πυρέξ και στον πάτο του.

Τρίβουμε στον τρίφτη το τρικαλινό τυρί και το απλώνουμε στο πυρέξ, πάνω από το φύλλο σφολιάτας.

Ρίχνουμε λίγη ρίγανη και κλείνουμε την γέμιση μας με ακόμη ένα φύλλο σφολιάτας.

Κόβουμε ακόμη ένα φύλλο σφολιάτας και πετάμε τα περισσεύματα του.

Το υπόλοιπο το κάνουμε ρολάκι γύρω γύρω με τα δάχτυλά μας.

Με την μύτη του μαχαιριού, χαράζουμε γραμμές.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα δύο αυγά και ρίχνουμε το μείγμα από πάνω.

Αφήνουμε την πίτα στο ψυγείο σκεπασμένη να ρουφήξει τα υγρά της.

Με το πιρούνι, κάνουμε τρυπούλες και ψήνουμε την πίτα μας στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα μέχρι να ροδίσει.

Related posts

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα