Καθαρισμός τηγανιού: Πως να απαλλαγείτε από τα λίπη
Ένας από τους μεγαλύτερους μπελάδες σε ένα νοικοκυριό είναι τα καμένα λίπη των τηγανητών φαγητών. Το πλύσιμο των τηγανιών, με το χέρι, δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο. Το καθάρισμά των τηγανιών απαιτεί λίγο χρόνο παραπάνω και τα πράγματα δυσκολεύουν. Δεν υπάρχει λόγος, όμως, για να απελπίζεστε. Δεν έχετε παρά να ακολουθήστε τα παρακάτω κόλπα και τα τηγάνια σας θα λάμπουν σαν καινούρια.
Η εύκολη λύση για τον καθαρισμό του τηγανιού σας
– Μόλις απομακρύνετε το φαγητό από το σκεύος, όσο ακόμα είναι ζεστό, ρίξτε λίγο ζεστό νερό και αλάτι. Το αλάτι διασπά τα λίπη και σε συνδυασμό με το ζεστό νερό βοηθά σημαντικά στην απομάκρυνσή τους από το τηγάνι.
– Για πιο δύσκολες περιπτώσεις, όπως καμμένα λίπη στη βάση, βυθίστε το τηγάνι για περίπου μία ώρα σε ένα μίγμα βραστού νερού με μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και ένα ποτήρι ξίδι.
– Στη συνέχεια, χωρίς να ξεπλύνετε το τηγάνι, το καθαρίζετε πρώτα με ένα σφουγγαράκι, μετά με λίγο σαπούνι και voila!