Κέικ μήλου με μέλι και κανέλα: Η πανεύκολη συνταγή
Ένας πανεύκολος τρόπος για να φτιάξετε ένα κέικ μήλου με μέλι και κανέλα, χωρίς κόπο και χωρίς μίξερ. Η ιδανική λύση για να συνοδεύσει τον καφέ σας ή για σνακ στο διάλειμμα.
Τα υλικά για το κέικ μήλου με μέλι και κανέλα
Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι σόδα
- 4 βανίλιες
- ¼ κουταλιού του γλυκού αλάτι
- 50 γρ ζάχαρη
- 50 ml μέλι
- ¾ κούπας αραβοσιτέλαιο
- 3 αυγά
- ½ κούπας καρύδια ψιλοκομμένα
- 3 μήλα μέτρια προς μεγάλα (το ένα θα το ψιλοκόψουμε σε μικρά κομματάκια και τα άλλα δύο θα τα τρίψουμε στην χονδρή πλευρά του τρίφτη).
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί (αλεύρι, κανέλα, σόδα, μπέϊκιν, βανίλιες, αλάτι).
Η είδηση της ημέρας
Ψήνουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα στους 180ο για περίπου 40-50 λεπτά, ανάλογα και με την κουζίνα που διαθέτουμε.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε μέσα στη φόρμα του να κρυώσει. Κατόπιν το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.