Κέικ μήλου: Νηστίσιμο με λάδι και πορτοκάλι – Υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα

Κέικ μήλου: Πεντανόστιμο και αφράτο για την περίοδο της νηστείας

Εάν ψάχνετε για υγιεινά γλυκά τότε σας έχουμε την ιδανική συνταγή. Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα αφράτο και λαχταριστό κέικ μήλου με λάδι και πορτοκάλι.

Υλικά:

  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ολικής άλεσης)
  • 1 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο και 1/4 φλ. νερό
  • 1 φλ. σταφίδες
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 μήλο τριμμένο και 2 μήλα σε κύβους
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ ή λικέρ
  • 2 κ.γλ. κανέλα (κοφτά)
  • 1 κ.γλ. γαρύφαλο
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα

Οδηγίες για το αφράτο κέικ μήλου

Εκτέλεση:

  • Δουλεύετε τα υλικά με το χέρι, χωρίς να χρησιμοποιείτε μίξερ.
  • Σ ένα μπολ προσθέτετε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη σόδα και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη,
  • Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Συνεχίζετε προσθέτοντας τα μήλα, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε το μίγμα σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 50 λεπτά.

Τίποτα δε συγκρίνεται με φρεσκοψημένα ζεστά μπισκότα! Είναι μια γλυκιά αμαρτία!

Η συνταγή είναι πολύ απλή, αλλά τόσο απολαυστική! Ιδανική για βούτημα μέσα σε γάλα. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε έναν τέτοιο σοκολατένιο πειρασμό;

Μας τρέχουν ήδη τα σάλια! Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για τα υλικά και την εκτέλεση:

Μοιραστείτε αυτό το βίντεο με τους λάτρεις της σοκολάτας!

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα