Κέικ Nutella: Με 3 απλά υλικά από τον Άκη Πετρετζίκη
Κέικ Nutella: Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει ένα ανεπανάληπτα λαχταριστό και εξαιρετικά εύκολο κέικ με Nutella για το οποίο θα χρειαστείτε μόνο 3 απλά υλικά!
Για το κέικ θα χρειαστείτε
- 400 γρ. Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου 400 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε
- 200 γρ. παγωμένο τυρί μασκαρπόνε 200 γρ. Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου Προαιρετικά λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Η είδηση της ημέρας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C βαθμούς στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, την πραλίνα σοκολάτας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, αφού πρώτα το περάσουμε από κόσκινο και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σε μία κακαοβουτυρωμένη αντικολλητική φόρμα 10×20 εκ. αδειάζουμε σιγά σιγά το μείγμα μας και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα ομοιόμορφα. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
- Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρό, τότε σημαίνει ότι το κέικ μας είναι έτοιμο.
- Αφού ψηθεί, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Καλύτερα να το τοποθετήσουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει πιο εύκολα.
- Εν το μεταξύ, ανακατεύουμε τα 200 γρ. μασκαρπόνε με τα 200 γρ. πραλίνα σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούμε το frosting.
- Έπειτα από σχεδόν 1 ώρα, απλώνουμε πάνω από το κέικ μας όλο το frosting.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι σε κομμάτια.