Κέικ σοκολάτας: Πεντανόστισμο και ελαφρύ
Μια συνταγή ιδανική άμα νηστεύεις ή άμα έχεις όρεξη για γλυκό αλλά το θες να είναι ελαφρύ. Αυτό το κέικ σοκολάτας με άρωμα βανίλιας θα σου δώσει αυτό που ζητάς.
Είναι ό,τι πρέπει για ένα πλούσιο πρωινό αλλά και για συνοδευτικό του απογευματινού καφέ! Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται να είσαι εξπέρ στην κουζίνα για να το φτιάξεις. Άλλωστε, τα γλυκά είναι περισσότερο θέμα αναλογιών παρά μεγάλης εμπειρίας!
Τι θα χρειαστείς για το νηστισιμο κεικ σοκολατας
- 1 φαρίνα 500 γραμμάρια
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
- 1 βανίλια
- 1 ½ φλιτζάνι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
- 100 γραμμάρια σκόνη κακάο
- 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
- Για το γλάσο (προαιρετικά)
- 150 γραμμάρια κουβερτούρα
- 100 γραμμάρια μαργαρίνη
Εκτέλεση
Βάζεις σε ένα μπολ το λάδι, την πορτοκαλάδα, τη βανίλια και ανακατεύεις. Προσθέτεις το κακάο και μετά το αλεύρι. Ανακατεύεις ξανά. Έπειτα στρώνεις σε ένα ταψάκι λαδόκολλα, ρίχνεις μέσα το μείγμα και το ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180C για 40 – 45 λεπτά.
Αν θέλεις να φτιάξεις και το γλάσο, αφού κρυώσει λίγο το κέικ, το φτιάχνεις στον φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσουν τα υλικά και το στρώνεις πάνω από το κέικ. Εναλλακτικά, μπορείς απλώς να πασπαλίσεις το κέικ από πάνω με άχνη ζάχαρη.
Πέρα από το κέικ σοκολάτας δείτε και αυτή την συνταγή για ένα σοκολατένιο γλυκό με 3 υλικά
Νιώθετε ότι σας λείπει το γλυκό; Έχετε πάθει υπογλυκαιμία και θέλετε κάτι γλυκό επειγόντως; Σας έχουμε το πιο τέλειο γλυκό το οποίο φτιάχνεται από μόλις 3 υλικά.
Για να το φτιάξετε και εσείς θα χρειαστείτε:
- 340 γρ. τσιπς μαύρης σοκολάτας
- 1 κονσέρβα συμπυκνωμένου γάλακτος
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξεκινήστε ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ τα τσιπς σοκολάτας, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
Βάλτε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Βγάλτε το, ανακατέψτε και βάλτε το και πάλι. Βγάλτε το, ανακατέψτε και βάλτε το και πάλι. Κάντε όλη τη διαδικασία 3-4 φόρες μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μπορείτε επίσης να λιώσετε τη σοκολάτα σας σε μπεν μαρί. Βάλτε ένα κατσαρολάκι με νερό στο μάτι και ανάψτε το. Ακουμπήστε πάνω στο κατσαρολάκι το μπολ με τα υλικά και αρχίστε να ανακατεύετε. Σιγά-σιγά η σοκολάτα θα λιώσει και θα ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα ρίξτε το σε ένα ταψάκι και απλώστε το ώστε να είναι ομοιόμορφο. Βάλτε το ταψάκι στο ψυγείο και αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει πριν το κόψετε και το φάτε.