Κωκ στο ταψί: Πανεύκολη συνταγή για αρχάριους με 5 μόλις 5 ευρώ

Κωκ στο ταψί που το φτιάχνει και ο πιο αρχάριος

Κωκ στο ταψί: Υλικά

1 κούπα αλεύρι

1 κούπα ζάχαρη

5 αβγά

1 baking powder

2 βανίλιες

2 κ.σ. νερό

Υλικά συνταγής κωκ ταψιού για την κρέμα

2 1/2 λίτρα γάλα

1 1/4 κούπας κορν φλάουρ

3 κούπες ζάχαρη

5 κροκάδια

2-3 βανίλιες

Για την επικάλυψη 

200 γρ.εβαπορέ αδιάλυτο

200 γρ. κουβερτούρα

Κωκ στο ταψί: Πανεύκολη συνταγή για αρχάριους με 5 μόλις 5 ευρώ

Εκτέλεση συνταγής κωκ ταψιού για την κρέμα

Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη βάση και τα χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε καλά βουτυρωμένο ταψί μεδιαστάσεις 40×35 εκ.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω-κάτω για ακριβώς 15 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε επάνωσε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει μια λεία κρέμα.

Την αδειάζουμε πάνω στην κρύα βάση.

Αφήνουμε και πάλι να κρυώσει εντελώς.

Τέλος,λιώνουμε σε μπεν μαρί το εβαπορέ με τη σοκολάτα και στρώνου μετο μείγμα πάνω στην κρύα κρέμα.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.

Είναι καλύτερα να το καταναλώσουμε την επόμενη μέρα που θα έχει κρυώσει καλά

Γίνεται ακόμη καλύτερο όσο στέκεται.

Related posts

Μπράβο Άκη Πετρετζίκη: Έφτιαξε γιγαντιαίο γλυκό με την Ελληνική σημαία για την 28η Οκτωβρίου και μας λέει την συνταγή

Αuτό είναι το χειρότερο ελληνικό φαγητό στο κόσμο – Μπήκε στην παγκόσμια 10αδα

Viral ξανά ο Πετρετζίκης, μια ανάσα πριν την 25η Μαρτίου: Έδωσε το απόλυτο κόλπο για να ξαλμυρίσεις τον μπακαλιάρο πιο γρήγορα από κάθε άλλη χρονιά