Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο: Υγιεινή και αφράτη
Αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη με αγνά υλικά και γίνεται στο πι και φι. Η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο είναι ότι πρέπει να την φτιάξετε τώρα το καλοκαίρι για ένα ελαφρύ γεύμα.
Ολόφρεσκα υλικά από κήπο, γίνονται η πιο εύκολη, αφράτη και γρήγορη κολοκυθόπιτα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο.
- 2-3 κολοκυθάκια
- 3-4 καρότα (αν είναι μικρούλια από τον κήπο βάλε περισσότερα)
- 2-3 κρεμμύδια ξερά
- 4 αυγά
- 1/2 κιλό γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. baking powder
- Μπόλικο άνηθο
- Αλάτι και πιπέρι
- 300 γρ. φέτα
- Ελαιόλαδο
Η συνταγή για την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Προετοιμασία
Τρίψε τα κολοκύθια στον τρίφτη, όπως και τα καρότα. Τρίψε στο multi και το κρεμμύδι
Βάλε τα λαχανικά και τον άνηθο ψιλοκομμένο σε ένα μπολ.
Χτύπησε τα αυγά και ανακάτεψε με το γιαούρτι. Πρόσθεσε το αλεύρι με το baking powder ανακατεύοντας απαλά ώσπου να πάρεις έναν αραιό χυλό. Ίσως χρειαστεί να αραιώσεις λίγο το γιαούρτι με νερό, πριν προσθέσεις το αλεύρι. Ρίξε και τη φέτα στο μπολ και αλατοπιπέρωσε. Ανακάτεψε στο χυλό όλα σου τα λαχανικά και τον άνηθο.
Σε ένα ταψί ρίξε μπόλικο ελαιόλαδο. Μην το φοβηθείς αν ξεχειλίζει πάνω από το χυλό σου. Ρίξε και το χυλό και άπλωσε να πάει ομοιόμορφα παντού
Ψήσε στον αέρα του φούρνου στους 180oC για 30′ με 40′ λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο ροδαλό χρώμα.