Κορμός Νutella με 4 υλικά! Μια κολασμένη σοκολατένια συνταγή!

Ένα γλυκό που θα σε κάνει να σταθείς μπροστά από την πόρτα του ψυγείου και να σκεφτείς σοφά πριν την ανοίξεις για να πάρεις το οτιδήποτε από μέσα.

Διότι εάν την ανοίξεις και το δεις, δεν υπάρχει επιστροφή. Το ένα θα φέρει το άλλο… θα φας πρώτα ένα λεπτό κομμάτι για να μην καταβληθείς από τύψεις και μετά ένα δεύτερο γιατί το πρώτο ήταν τόσο λεπτό που δεν πιάνεται.

Υλικά

  • 600 γραμμ. nutella ή μερέντα
  • 400 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 200 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ (ή άλλα της αρεσκείας σας)
  • 60 γραμμ. φουντούκια χοντροαλεσμένα στο μούλτι

Εκτέλεση

Βάζουμε τη nutella (ή τη μερέντα) μαζί με τη σοκολάτα σε ένα μικρό κατσαρόλι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

Ανακατεύουμε παράλληλα με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα δύο υλικά.

Χρησιμοποιούμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ κατά προτίμηση σιλικόνης, διαφορετικά βουτυρώνουμε πρώτα τη φόρμα μας και κατόπιν τη στρώνουμε με λαδόκολλα.

Απλώνουμε μια στρώση μπισκότα και κατόπιν ρίχνουμε κουταλιές από το σοκολατένιο μίγμα. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κορμού με τα φουντούκια και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα