Κοτόπουλο μουσταρδάτο: Το τέλειο πιάτο που θα το λατρέψετε
Αυτή η λαχταριστή συνταγή για κοτόπουλο μουσταρδάτο ετοιμάζεται στο πι και φι. Αν δεν έχετε χρόνο, ωστόσο θέλετε να φάτε κάτι λαχταριστό, τότε δοκιμάστε αυτή την συνταγή.
Υλικά
- 8 τ. κοτόπουλο* μπούτι χωρίς δέρμα και κόκαλο
- ½ φλ. μουστάρδα ντιζόν ή όποια άλλη σου αρέσει
- ¼ φλ. maple syrup ή λίγο λιγότερο μέλι ελαφρά αραιωμένο με 1-2 κ.σ. ζεστό νερό
- 1κ.σ. άσπρο ξύδι
- φρέσκο δενδρολίβανο
- αλατοπίπερο
- *να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνεουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε όλα τα άλλα υλικά σε ένα μπωλ και τα ομογενοποιούμε. Με τα 2/3 της μαρινάδας αλείφουμε καλά το κοτόπουλο από όλες τις μεριές και κρατάμε την υπόλοιπη χωριστά. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο, στους 220 βαθμούς.
- Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ταψί του φούρνου και βάζουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου. Φουρνίζουμε και σε 5 περίπου λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία, στους 180 βαθμούς.
- Ψήνουμε συνολικά για 40 λεπτά. Στη μέση του χρόνου (στα 20 λεπτά), βγάζουμε το ταψί και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα επάνω από το κοτόπουλο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο, για τα υπόλοιπα 20 λεπτά.
Tips
- Προσπαθήστε να το κάνετε στο λιγότερο δυνατό χρόνο, για να μην χάνει θερμοκρασία ο φούρνος και το φαγητό.
- Ξεφουρνίστε και αφήστε το κοτόπουλο με τα υγρά του και τη σάλτσα να ισορροπήσει για 5 λεπτά. Σερβίρετε το κοτόπουλο με την γαρνιτούρα που σας αρέσει (μπασμάτι, ζυμαρικό, ψητά ή βραστά λαχανικά).
- Μαζέψτε τη σάλτσα σε ένα μπολάκι, χτυπήστε τη ελαφρά με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθεί και περιχύστε τη, κυρίως πάνω από την γαρνιτούρα.
- Πάρτε τις βελόνες του δενδρολίβανου και με το μαχαίρι της κουζίνας ψιλοκόψτε τες λίγο, για να βγάλουν πιο έντονα το άρωμα τους. Ραντίστε τες πάνω από το πιάτο σας. Ο συνδυασμός γεύσης είναι εξαιρετικός!
Πανεύκολη συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών
Είστε λάτρης των ζυμαρικών και της Ιταλικής κουζίνας; Σε περίπτωση που ξετρελαίνεστε για τα ζυμαρικά, μπορείτε να μαγειρέψετε υπέροχο σουφλέ ζυμαρικών. Μάλιστα, η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνει και κοτόπουλο. Επίσης, είναι σίγουρο πως αποτελεί μία πολύ νόστιμη και χορταστική συνταγή. Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να φτιάξετε τυρόπιτα περέκ.
Η είδηση της ημέρας
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο πένες
- 2 φλιτζάνια στήθος κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 6 φέτες μπέικον
- 1 κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι τριμμένη γκούντα
- 1 φλιτζάνι τριμμένο ρεγκάτο
- Μαϊντανός για τη γαρνιτούρα
Εκτέλεση συνταγής
- Αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια μας.
- Στη συνέχεια προσπαθούμε να στραγγίσουμε πάρα πολύ καλά, τα μακαρόνια μας.
- Σε ένα πυρέξ ανακατεύουμε τα μακαρόνια μας, το βρασμένο κοτόπουλό μας, αλλά και τα τριμμένα τυριά μας.
- Φυσικά, από τα συγκεκριμένα υλικά δεν πρέπει να λείπει και το μπέικον.
- Περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος και λίγο ακόμα τυρί για την κρούστα μας.
- Ακολούθως ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά (σ.σ. μισή ώρα). Εναλλακτικά ψήνουμε, το φαγητό μας, έως ότου πάρει ροδαλό χρώμα, το σουφλέ μας.
- Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε να περάσουν πέντε λεπτά.
- Αυτό ήταν! Η συνταγή μας είναι έτοιμη για κατανάλωση.
- Προσοχή: Για το σερβίρισμα, γαρνίρουμε με φρέσκο και κομμένο μαϊντανό.