Κοτόπουλο σαν σούβλας: Το έξυπνο κόλπο με το κουτάκι μπύρας – Απίστευτο αποτέλεσμα στο φούρνο

Κοτόπουλο σαν σούβλας: Το πανέξυπνο κόλπο με το κουτάκι μπύρας

Με αυτό το πανέξυπνο κόλπο δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ξανά κοτόπουλο σούβλας απέξω. Αρκεί να έχετε ένα κουτάκι μπύρας, θα βγάλετε ένα κοτόπουλο από τον φούρνο που θα είναι σαν σούβλας.

Το ψητό κοτόπουλο, αυτό που ψήνεται στη σούβλα και αποκτά μια τραγανή, πεντανόστιμη πέτσα δεν είναι ένα έδεσμα που πρέπει να αγοράσετε έτοιμο απ’ έξω. Υπάρχει ένας πολύ έξυπνος τρόπος να ετοιμάσετε υπέροχο κοτόπουλο χωρίς να πρέπει να βάλετε κάρβουνα, ούτε φυσικά να αγοράσετε ειδικό εξοπλισμό. Το κουτάκι μπύρας.

Η μπύρα δεν θα λειτουργήσει μόνο ως ένα πολύ βολικό σκεύος για να σταθεί όρθιο το κοτόπουλο στο φούρνο και έτσι να ψηθεί ομοιόμορφα. Θα είναι και το μικρό μυστικό για να κρατήσει το ψαχνό την υγρασία του και να μην στεγνώσει εσωτερικά, ενώ πριν βάλετε το κοτόπουλο στον φούρνο σας πρέπει να αποφύγετε ένα ολέθριο λάθος, που θα σας το καταστρέψει.

Οδηγίες για να βγει το κοτόπουλο στον φούρνο σαν σούβλας

Υλικά

– 1 κοτόπουλο λίγο λιγότερο από 2 κιλά
– 1 κουτάκι μπύρας (330ml)
– 2 κουταλιές μπάρμπεκιου σος

Για την κρούστα του κοτόπουλου:

– 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
– 1 κουταλιά μπούκοβο
– 1 κουταλάκι καυτερό πιπέρι
– 1 κουταλάκι κύμινο
– 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
– Αλάτι και πιπέρι
– 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
– Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

– Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
– Ανακατεύουμε λίγο από το ελαιόλαδο με την μπάρμπεκιου σος και αλείφουμε το κοτόπουλο καλά
– Προσθέτουμε όλα τα υλικά για την κρούστα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο τρίβοντας καλά να καλυφθεί όλη η πέτσα του πουλερικού
– Ανοίγουμε την μπίρα και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα περίπου στο ταψάκι που θα ψήσουμε το κοτόπουλο (εδώ αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και πατάτες να ψηθούν με το κοτόπουλο).
– Στήνουμε το κοτόπουλο πάνω στο κουτάκι μπίρας, με τρόπο που να φαίνεται σαν να στέκει όρθιο. Μεταφέρουμε σε ταψάκι και στο φούρνο
– Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10’ λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, ώσπου να ψηθεί καλά η κρούστα.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα