Κουλούρια: Μία πανεύκολη συνταγή με γιαούρτι
Αν έχετε όρεξη για γλυκό και δεν θέλετε να επιβαρύνεται τον οργανισμό σας με θερμίδες, σας έχουμε τη λύση. Πρόκειται για μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή για κουλουράκια, που φτιάχνονται από γιαούρτι. Στο παρακάτω άρθρο δίνεται η συνταγή. Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε.
Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής για τα κουλουράκια
– 100 γραμμάρια ελαιόλαδο. – 100 γραμμάρια ηλιέλαιο. – 1 αυγό. – Χυμός πορτοκαλιού. – Ξύσμα από δύο πορτοκάλια. – 1 γιαούρτι. – 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα. – 1 μπέικιν πάουντερ. – 2 βανίλιες. – 2 κουταλιές της σούπας έως και 3 κουταλιές της σούπας γάλα και αλεύρι για όλες τις χρήσεις. (* Εναλλακτική λύση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής άλεσης)
– Στην αρχή ζυμώνουμε, τα κουλουράκια μας. – Στη συνέχεια ανάβουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, βάζουμε το φούρνο μας στον αέρα. – Έπειτα, ψήνουμε, τα κουλουράκια μας. Όμως, ψήνουμε, τα κουλουράκια μας, χωρίς να τα αλείψουμε, με αυγό. – Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως ψήνουμε τα κουλουράκια μας έως ότου εκείνα πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. (* Προσοχή: Ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το ψήσιμο από τα κουλουράκια μας. Σκοπός είναι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν σωστό. Όχι, να καούν και να γίνουν ξερά. Καλό είναι λοιπόν να προσέχουμε για να έχουμε…)