Κουλουράκια πορτοκαλιού: Τραγανά που κάνουν όλη τη γειτονιά να μυρίζει

Κουλουράκια πορτοκαλιού: Νηστίσιμα και γευστικότατα

Κουλουράκια πορτοκαλιού: Υπέροχα τραγανά κουλουράκια με γεύση και άρωμα πορτοκαλιού, χωρίς γάλα και χωρίς αυγά.
Μία νηστίσιμη συνταγή.

Δείτε την εκτέλεση και φτιάξτε τα πιο νόστιμα κουλούρια που μπορείτε να τα τρώτε μαζί με τον καφέ σας και φυσικά να τα δίνετε στα παιδιά σας!

Υλικά συνταγής για τα κουλουράκια με πορτοκάλι

  1. Ελαιολαδο 1/2 ποτήρι
  2. Ηλιέλαιο 1/2 ποτήρι
  3. Ζαχαρη 1 ποτήρι
  4. Πορτοκαλι 1 ποτήρι φρέσκο χυμό
  5. Σοδα μισό κουταλάκι του γλυκού
  6. Πορτοκαλι ξύσμα από 2
  7. Βανίλια 2
  8. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 300 γραμμάρια
  9. Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 700 γρ
  10. Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση συνταγής για τα κουλουράκια με πορτοκάλι

Βάζουμε στο μπολ λάδι με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ στο πολύ χαμηλό για 10 λεπτά.

Σταματάμε το μίξερ και μέσα σε 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα και το ρίχνουμε στο μείγμα λαδιού-ζάχαρης και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια,και τις βανίλιες και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι φαριναπ σιγά σιγά και ζυμώνουμε.

Η είδηση της ημέρας

Συνεχίζουμε ρίχνουμε το αλεύρι για όλες της χρήσεις και το μπεικιν παουντερ και ζυμώνουμε άλλα σιγά σιγά θέλουμε αφράτη ζύμη.

Εαν σας πέσει αλεύρι περισσότερο και βλέπετε ότι είναι σφιχτή,η σχίζετε τότε ρίχνετε λίγο χυμό φρέσκου πορτοκαλιού.

Όποτε συνεχίζουμε κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο.

Όταν τα βγάλουμε ζεστά όπως είναι εάν θέλετε τα περνάτε με λάδι με το πινέλο να γυαλίζουν.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα