Κρέπες γεμιστές: Υλικά
Κρέπες γεμιστές: 1 ποτηρι αλευρι γοχ (περιπου 250γρ)
1 ποτηρι γαλα
2 κουταλιές σούπας βιταμ λιωμένο
2 αυγά
Αν κανουμε γλυκες βαζουμε στη ζυμη 1/4 του ποτηριου ζαχαρη,αν κανουμε αλμυρες βαζουμε 2κτσ αλατι
Εκτέλεση συνταγής γεμιστών κρεπών
- Χτυπαμε ολα μαζι τα υλικα μ εναν αυγοδαρτη ωστε να εχουμε λειο χυλο
- Αφηνουμε για 30 λεπτα στο ψυγειο!Βγαζουμε απ το ψυγειο και βαζουμε σ ενα αντικολλητικο τηγανι λιγο βιταμ να λιωσει.
- Ριχνουμε χυλο με μια κουταλα για σουπες ,κουναμε το τηγανι για να καλυψει ο χυλος ολη την επιφανεια και αφηνουμε να ροδισει απο τη μια μερια
- Με τη βοηθεια μιας σπατουλας γυρναμε απο την αλλη μερια την κρεπα,μολις ροδισει ειναι ετοιμη
- Αν θελουμε να τις φαμε εκεινη τη στιγμη, τηγανιζουμε απο τη μια μερα και οταν γυρισουμε απ την αλλη προσθετουμε τυρια και αλλαντικα της αρεσκειας μας και την κλεινουμε σε τριγωνακι
- Αν θελουμε γλυκια, τη βγαζουμε σε ενα πιατο βαζουμε τα υλικα της αρεσκειας μας και κλεινουμε σε τριγωνακι
Μπορουμε να βαλουμε κομματακια απο φιλετο κοτοπουλο,αφου πρωτα τα τηγανισουμε ή τα βρασουμε,μανιταρια,πιπεριες,μπεικον ,κιτρινα τυρια ή οτι αλλο μας αρεσει.
Η είδηση της ημέρας
Αν έχουμε αντικολλητικό τηγάνι βαζουμε στην αρχή βιταμ κι έπειτα δεν βαζουμε καθόλου