Κρουασάν με μερέντα: Συνταγή για αφράτα κρουασανάκια για αρχάριους

Κρουασάν με μερέντα: Θα σας ξετρελάνουν

Κρουασάν με μερέντα: Για τις λιγούρες, για το πρωινό, για το κολατσιό και το σχολείο των παιδιών, για οποιαδήποτε στιγμή τα κρουασανάκια αυτά είναι τα ιδανικά!

Υλικά συνταγής για κρουασανάκια με μερέντα


2 ποτήρια νερού χλιαρό γάλα,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
λίγο αλάτι,
2 αυγά,
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο,
περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι

Εκτέλεση συνταγής για κρουασανάκια με μερέντα


Βάζουμε στο μπολ γάλα,μαγιά,ζάχαρη,αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα.


Προσθέτουμε τα αυγά,το βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα.


Ρίχνουμε.2 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα.


Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε.


Θέλουμε αφράτη ζύμη.


Την χωρίζουμε.στα.δυο και στην μια βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας κακάο.


Της σκεπάζουμε για 1 ώρα.

Στην συνέχεια της ανοίγουμε δυο φύλλα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο κόβουμε βάζουμε μερέντα στην άκρη τυλίγουμε τοποθετούμε στην λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.


Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα.ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!

Related posts

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα