Κρουασανάκια με γιαούρτι: Συνταγή για τα πιο αφράτα κρουασάν
Κρουασανάκια με γιαούρτι: Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πιτάκια, που ανάλογα με τη γέμιση που θα βάλουμε, μπορούμε να τα κάνουμε αλμυρά ή και γλυκά! Φτιάξτε τα για το κολατσιό των παιδιών ή το σχολείο, με φέτα, σοκολάτα, ή ότι άλλο θέλουν οι μικροί μας φίλοι!
Υλικά συνταγής για κρουασανάκια με γέμιση γιαουρτιού
- Σπορέλαιο 1 φλ.
- Γάλα 1 φλ. χλιαρό
- Ξερή Μαγιά 1 φακελάκι
- Γιαουρτι 1 φλ.
- Αυγα 2
- Μπέικιν πάουντερ 1
- Ζαχαρη 2 κ.γ.
- Αλατι 1 κ.γ.
- Αλευρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
Εκτέλεση συνταγής για κρουασανάκια με γέμιση γιαουρτιού
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Αφού ξεκουραστεί και φουσκώσει το ζυμαράκι μας το χωρίζουμε σε μπαλάκια των 400 γραμμαρίων.
Η είδηση της ημέρας
Τα ανοίγουμε σε στρόγγυλο φύλλο το κόβουμε ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε τα πιτάκια μας και γεμίζουμε με γέμιση της επιλογής μας.