Κρυφή Αγιορείτικη συνταγή: Σιμιγδαλόπιτα αλάδωτη όπως μόνο στο Άγιο Όρος ξέρουν να Κάνουν

Κρυφή Αγιορείτικη συνταγή: Συνταγή για σιμιγδαλόπιτα αλάδωτη

Κρυφή Αγιορείτικη συνταγή: Υλικά

½ φλιτζάνι ταχίνι
¾ φλιτζανιού νερό

¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
3 ½ φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα

Για το σιρόπι


3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού 2 ξύλα κανέλλας

Εκτέλεση κρυφής αγιορείτικης συνταγής

Χτυπάμε καλά το ταχίνι και τα ¾ φλιτζανιού νερό με τον χυμό λεμονιού ώσπου να ασπρίσει.


Προσθέτουμε διαδοχικά τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το σιμιγδάλι δουλεύοντας το μίγμα.


Το αδειάζουμε σε ταψί 40Χ35 εκ. και σκεπάζουμε με τα αμύγδαλα όλη την επιφάνεια.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Εν τω μεταξύ, έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά ως που να δέσει.
Μόλις βγάλουμε τη σιμιγδαλόπιτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων