Κυριακάτικη συνταγή: «Ορφανή» τυρόπιτα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο που θα σας ξετρελάνει

Tυρόπιτα: Χωρίς φύλλο και πιο νόστιμη από ποτέ

Και ποιος δεν θα ήθελε ένα κομμάτι από μια αφράτη και λαχταριστή τυρόπιτα… εδώ μάλιστα θα βρεις και την εύκολη συνταγή να την πετύχεις και μόνη σου, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

Πρόκειται για την απόλυτη ορφανή συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο, μια συνταγή που είναι ό,τι πρέπει για τις φορές που βιάζεστε και πεινάτε αρκετά.

  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • αλάτι πιπέρι

Η εκτέλεση της συνταγής για την ορφανή τυρόπιτα χωρίς φύλλο

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα τυριά και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, καθώς και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε την πίτα σε ένα μεσαίο ταψί και ισιώνουμε λίγο την επιφάνειά της με σπάτουλα ή αν δεν έχετε, με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού.
  • Ψήνουμε για 45-50′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει προτού την κόψουμε.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα