Λαχταριστή τυρόπιτα, αφράτη μέσα και τραγανή απέξω μόνο με λίγα υλικά

Τυρόπιτα: Η λαχταριστή συνταγή που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά

Είτε το πρωί, είτε για ένα γρήγορο “τσίμπημα”, ένα κομμάτι σπιτικής τυρόπιτας θα είναι ιδανικό ακόμη και για να πάρεις μαζί σου οπουδήποτε πηγαίνεις. Την συγκεκριμένη δε… θα την ονειρεύεσαι κιόλας αφού είναι πεντανόστιμη, αφράτη και τραγανή.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε μία διαφορετική τυρόπιτα, που όμοια της δεν έχεις ξανά φάει, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή. 

  • 1 πακέτο φύλλα κρουστάς,
  • 1 ποτήρι γάλα, 1 αυγό,
  • 80-100 λάδι ή βούτυρο λιωμένο (εγώ έβαλα βούτυρο),
  • 150 γρ ανθότυρο,
  • 150 γρ φέτα τριμμένα μαζί,
  • λίγο αλάτι πιπέρι και
  • 1κγ βούτυρο για το πάτο του ταψιού

Αναλυτικά η εκτέλεση για την λαχταριστή τυρόπιτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός την φέτα και το ανθότυρο.

Σε ένα ταψί 33 εκ με λαδόκολλα βάζουμε μικρά κομμάτια το βούτυρο στρώνουμε 3 φύλλα σταυρότα (δείτε την φωτογραφία κάτω στα σχόλια) ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μίγμα γάλα, αυγό και λάδι

Προσθέτουμε κομμάτακια τυρί, συνεχίζουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα μόνο που αυτά τα βάζουμε τσαλακωμένα μέσα στο ταψί.

Πριν βάζουμε τα 2 τελευταία φύλλα γερνάμε τα τρία που είχαμε στρώση στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα που έμεινε και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Μετά γυρίζοντας την πίτα με ένα άλλο ταψί την τοποθετούμε μόνο στη λαδόκολλα και ψήνουμε 5-6 λεπτά ακόμα να πάρει ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε ζεστό.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων