Λαχταριστή τυρόπιτα: Η μοναδική συνταγή με τυλιχτή φέτα σε φύλλο κρούστας
Μια ονειρεμένη συνταγή για τυρόπιτα με φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κρούστας. Η γεύση απογειώνεται με τη σάλτσα από μέλι. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε και θα ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
- 4 κομμάτια τυρί φέτα
- 4 φύλλα κρούστας
- λάδι για τηγάνισμα
- 2 κ.σ σουσάμι
- κανέλα (προαιρετικά)
- 8 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. ξύδι
Εκτέλεση:
- Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Βάζετε από 2 μισά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.Στο κέντρο τους τοποθετείτε τη φέτα. Δίπλώνετε σα φάκελο και το αφήνετε να περιμένει.
- Σε μικρό μπρίκι ρίχνετε το μέλι και το ξύδι τα βράζετε και τα ανακατεύετε.
- Ζεσταίνετε καλά το λάδι και τηγανίζετε τα φακελάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Τα βγάζετε, τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια στα πιάτα.
- Περιχύνετε με 1½ κ.σ. σάλτσα το καθένα και πασπαλίζετε με το σουσάμι (βάλτε πιο πολύ σάλτσα μελιού γιατί του πάει…του δίνει ωραία γεύση & άρωμα)
Η συνταγή για αφράτη τυρόπιτα φόρμας που έχει ένα λαχταριστό αποτέλεσμα
Θέλετε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή για πίτα; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες, οι οποίες βρίσκονται παρακάτω και να φτιάξετε μία πεντανόστιμη τυρόπιτα.
Αναλυτικότερα:
Υλικά συνταγής
- 2 πιπεριές
- 200 γραμμάρια φέτα
- 200 γραμμάρια ανθότυρο
- 50 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 500 γραμμάρια φύλλα κρούστας
- 4 αυγά
- 100 γραμμάρια γάλα
- 100 γραμμάρια λάδι
- 100 γραμμάρια σόδα
Εκτέλεση συνταγής
– Ξεκινάμε την τυρόπιτα φόρμας, αναμιγνύοντας σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές, την σπασμένη φέτα, το ανθότυρο, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ, φτιάχνοντας έτσι την γέμιση της τυρόπιτας μας.
– Στην συνέχεια, βάζουμε 2 φύλλα τσαλακωτά, σε φόρμα για κέικ, 26 εκατοστών και από πάνω απλώνουμε το μείγμα με τα τυριά.
– Έπειτα, σκεπάζουμε με ακόμα 2 φύλλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα.
– Στην τελευταία στρώση βάζουμε 4 φύλλα αντί για 2.
– Συνεχίζουμε και σε ένα άλλο μπολ, δουλεύουμε τα αυγά με το γάλα, το λάδι και την σόδα.
– Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι τρυπάμε καλά τα φύλλα και περιχύνουμε το μείγμα με τα αυγά.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα και βγάζουμε από τον φούρνο όταν η τυρόπιτα φόρμας έχει ροδίσει.