Λαχταριστή τυρόπιτα: Με φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κρούστας με σάλτσα μελιού

by Newsroom i-diakopes.gr
Λαχταριστή τυρόπιτα: Με φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κρούστας με σάλτσα μελιού

Λαχταριστή τυρόπιτα: Η μοναδική συνταγή με τυλιχτή φέτα σε φύλλο κρούστας

Μια ονειρεμένη συνταγή για τυρόπιτα με φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κρούστας. Η γεύση απογειώνεται με τη σάλτσα από μέλι. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε και θα ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

  • 4 κομμάτια τυρί φέτα
  • 4 φύλλα κρούστας
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 2 κ.σ σουσάμι
  • κανέλα (προαιρετικά)
  • 8 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ξύδι

Εκτέλεση:

  • Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Βάζετε από 2 μισά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.Στο κέντρο τους τοποθετείτε τη φέτα. Δίπλώνετε σα φάκελο και το αφήνετε να περιμένει.
  • Σε μικρό μπρίκι ρίχνετε το μέλι και το ξύδι τα βράζετε και τα ανακατεύετε.
  • Ζεσταίνετε καλά το λάδι και τηγανίζετε τα φακελάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Τα βγάζετε, τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια στα πιάτα.
  • Περιχύνετε με 1½ κ.σ. σάλτσα το καθένα και πασπαλίζετε με το σουσάμι (βάλτε πιο πολύ σάλτσα μελιού γιατί του πάει…του δίνει ωραία γεύση & άρωμα)

Λαχταριστή τυρόπιτα: Με φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κρούστας με σάλτσα μελιού

Η συνταγή για αφράτη τυρόπιτα φόρμας που έχει ένα λαχταριστό αποτέλεσμα

Θέλετε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή για πίτα; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες, οι οποίες βρίσκονται παρακάτω και να φτιάξετε μία πεντανόστιμη τυρόπιτα.

Αναλυτικότερα:

Υλικά συνταγής

  • 2 πιπεριές
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 200 γραμμάρια ανθότυρο
  • 50 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 500 γραμμάρια φύλλα κρούστας
  • 4 αυγά
  • 100 γραμμάρια γάλα
  • 100 γραμμάρια λάδι
  • 100 γραμμάρια σόδα

Λαχταριστή τυρόπιτα: Με φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κρούστας με σάλτσα μελιού

Εκτέλεση συνταγής

– Ξεκινάμε την τυρόπιτα φόρμας, αναμιγνύοντας σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές, την σπασμένη φέτα, το ανθότυρο, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ, φτιάχνοντας έτσι την γέμιση της τυρόπιτας μας.

– Στην συνέχεια, βάζουμε 2 φύλλα τσαλακωτά, σε φόρμα για κέικ, 26 εκατοστών και από πάνω απλώνουμε το μείγμα με τα τυριά.

– Έπειτα, σκεπάζουμε με ακόμα 2 φύλλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα.

– Στην τελευταία στρώση βάζουμε 4 φύλλα αντί για 2.

– Συνεχίζουμε και σε ένα άλλο μπολ, δουλεύουμε τα αυγά με το γάλα, το λάδι και την σόδα.

– Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι τρυπάμε καλά τα φύλλα και περιχύνουμε το μείγμα με τα αυγά.

Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα και βγάζουμε από τον φούρνο όταν η τυρόπιτα φόρμας έχει ροδίσει.

«Λουκέτο» στο πιο αγαπημένο μαγαζί των Ελλήνων: Κλείνουν τα καταστήματα

Σοβαρό τροχαίο: Αυτοκίνητο παρέσυρε 12χρονο με πατίνι – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

26 χρόνια μετά, πραγματικό μοντέλο: Έτσι είναι σήμερα η τηλεοπτική κόρη του Πάνου Μιχαλόπουλου

Αμαλιάδα: Τι ποτό έδινε η Ειρήνη στον Παναγιωτάκη για να ηρεμεί – Συγκλoνιστική μαρτυρία

Σαν αρχαία Ελληνίδα θεά: Η Άντζελα Γκερέκου εμφανίστηκε με αuτό το φόρεμα κι όλοι χάζευαν εκείνη

Προτεινόμενα