Λαχταριστό γλυκό: Η συνταγή για την ζουμερή σοκολατόπιτα
Η συνταγή για την συγκεκριμένη σοκολατόπιτα έχει σαν βάση τον παραδοσιακό και αγαπημένο μας χαλβά. Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι αυτό το γλυκό.
Υλικά
- 500 γρ. μαύρη κουβερτούρα
- 500 γρ. ταχίνι
- 300 γρ. χαλβά από ταχίνι (όποιο τύπο μας αρέσει) θρυμματισμένο
- 3 φρέσκιες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν-μαρί, απομακρύνουμε από την εστία και προσθέτουμε το ταχίνι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Παίρνουμε ένα τσέρκι με διάμετρο 28 εκ. και αφού βάλουμε από κάτω ένα αλουμινόχαρτο και το γυρίσουμε προς τα πάνω γύρω-γύρω (δημιουργούμε δηλαδή μια βάση) το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε μέσα το μισό από το μείγμα μας. Απλώνουμε πάνω του τις μισές μπανάνες. Προσθέτουμε από πάνω τους τον θρυμματισμένο χαλβά και πάνω στον χαλβά τις υπόλοιπες μπανάνες.
Περιχύνουμε με την σοκολάτα που έχουμε αφήσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες.
Το ξεφορμάρουμε με την βοήθεια ενός μαχαιριού και το διακοσμούμε με ότι μας αρέσει (π.χ. μπανάνες, ξηρούς καρπούς, κόντιτα κ.λ.π.).
Η συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό με μπανάνα ψημένη και γεμιστή με νουτέλα
Αυτή την περίοδο, τα γλυκά έχουν την τιμητική τους. Υπάρχουν πολλά κέικ, γλυκά, μπισκότα, αλλά εάν ψάχνετε για κάτι να σας ζεστάνει, τότε αυτή η συνταγή τηγανητή μπανάνα με νουτέλα που ακολουθεί είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.
Θα χρειαστείτε: (για 9 κομμάτια):
- 3 μπανάνες
- Νουτέλα
- 3/4 κούπας αλεύρι
- 2 αβγά
- 2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
- λάδι
- μίγμα ζάχαρης-κανέλας
Οδηγίες:
- Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις στα 3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, βγάλτε προσεκτικά το κέντρο της μπανάνες και γεμίστε το κενό με Νουτέλα.
- Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι. Παράλληλα βάλτε κάθε κομμάτι μπανάνες στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στην φρυγανιά.
- Να προσέξετε να έχετε κλείσει καλά τις άκρες για να μην βγει η γέμιση στο τηγάνισμα.
- Τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν μία χρυσαφί απόχρωση. Αφού τα βγάλετε από το λάδι, αφήστε τα να στεγνώσουν και περάστε τα μέσα από το μίγμα ζάχαρης-κανέλας.
- Τώρα είναι έτοιμα να τα σερβίρετε. Απλά αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και μετά θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας!