Λεμονάτες μπριζόλες: Το μυστικό του Άκη Πετρετζίκη για μαλακό και λεμονάτο κρέας στο φούρνο

Λεμονάτες μπριζόλες: Το μυστικό του Έλληνα σεφ για να βγει μαλακό το κρέας

Λεμονάτες μπριζόλες: Θέλετε να κάνετε μια πολύ νόστιμη συνταγή για λεμονάτες μπριζόλες φούρνου, με τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη;

Τότε, δεν έχετε παρά να φτιάξετε τη συγκεκριμένη γευστική συνταγή, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες του διάσημου σεφ.

Η είδηση της ημέρας

Υλικά για να πετύχετε μαλακή και λεμονάτη μπριζόλα

  • 1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • ξύσμα και χυμό από 2-3 λεμόνια
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1,5 κιλό χοιρινές μπριζόλες λαιμού ή σπαλομπριζόλες (4 μπριζόλες)
  • 6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη ή 4-5 κουταλιές της σούπας φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη
  • 200 ml ζεστό νερό
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής για να πετύχετε μαλακή και λεμονάτη μπριζόλα

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε το φούρνο στον αέρα.
  2. Σε ένα μούλτι ρίχνουμε ελαιόλαδο, κύβους, μουστάρδα, ξύσμα και χυμό από δύο λεμόνια. Επίσης, ρίχνουμε σκόρδο, μέλι και χτυπάμε για λίγο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Ρίχνουμε τη μαρινάδα-σάλτσα μας, μέσα σε ένα μεγάλο ταψί.
  4. Ψιλοκόβουμε τις πατάτες σε κομματάκια και τις βάζουμε μέσα στο ταψί.
  5. Σε ένα ξύλο κοπής, προετοιμάζουμε τις μπριζόλες μας.
  6. Χαρακώνουμε τις μπριζόλες μας με το μαχαίρι, ώστε να ψηθούν σωστά από μέσα και από έξω.
  7. Βάζουμε τις μπριζόλες μας στο ταψί. Έπειτα, ρίχνουμε ρίγανη, πιπέρι και θυμάρι και τις αλείφουμε για να γεμίσουν καλά.
  8. Προσέχουμε να ψηθεί, η μπριζόλα μας και περιμετρικά.
  9. Αν έχουμε τη δυνατότητα, αφήνουμε τις μπριζόλες μας στο ψυγείο για να μαριναριστούν, με αλουμινόχαρτο.
  10. Ακολούθως βάζουμε νερό και σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο.
  11. Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για περίπου μία ώρα.
  12. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.
  13. Ανακατεύουμε τις πατάτες και το κρέας μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή με μία ώρα.
  14. Αφαιρούμε το ταψί μας, όταν εξατμιστεί τελείως το νερό.
  15. Αυτό ήταν! Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων