Λεμόνια: Ο λόγος που πρέπει αν τα βάζετε στην κατάψυξη

Λεμόνια: Πώς αποθηκεύονται τα λεμόνια στην κατάψυξη

Αν πίνετε νερό με λεμόνι σας, βοηθάτε τον οργανισμό σας βοηθάει στην καλύτερη ισορροπία και στην αποτοξίνωσή του.

Τα φυτοχημικά συστατικά που βρίσκονται στα λεμόνια, τα οποία ονομάζονται limonoids (λεμονοειδή), περιέχουν την ουσία λιμονίνη, η οποία έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από την στεφανιαία νόσο και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης.
 
Οι επιδράσεις που έχουν τα λεμονοειδή συστατικά στον ανθρώπινο οργανισμό έχουν αναλυθεί σε αρκετές επιστημονικές έρευνες (έρευνα #1, έρευνα #2, έρευνα #3, έρευνα #4).
 
Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πολλά από αυτά τα λεμονοειδή συστατικά υπάρχουν στην φλούδα και όχι στην σάρκα του λεμονιού και έχουν 10 φορές περισσότερες βιταμίνες και λιμονίνη από τον χυμό του. Αν βάζετε απλά λεμόνι στο νερό σας, τότε σίγουρα βοηθάτε το σώμα σας, αλλά θα μπορούσατε να πάρετε ακόμη πιο πολλά λεμονοειδή συστατικά.

Πώς αποθηκεύονται τα λεμόνια στην κατάψυξη

Πρώτον, πλύνετε τα λεμόνια, κόψτε τα σε απλά κομμάτια και μην αφαιρέσετε την φλούδα τους. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Αυτό θα σας επιτρέψει να τα διατηρήσετε τα λεμόνια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να τα χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε.
 
Μπορείτε να βγάζετε κάθε τόσο ένα λεμόνι και να το τρίβετε όπως είναι παγωμένο μαζί με την φλούδα του. Προσθέστε το σε οποιοδήποτε φαγητό, ή ποτό σας αρέσει. Έτσι, όχι μόνο θα πάρετε την γεύση και το άρωμά του, αλλά και πολλά περισσότερα λεμονοειδή.
 
Δεν υπάρχει κανένας λόγος που δεν πρέπει καταψύχετε τα λεμόνια σας. Είναι καλό για σας, ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να τα καταναλώσετε.

Η είδηση της ημέρας

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα