Νηστίσιμη γαλατόπιτα: Το απόλυτο γλύκισμα για τον δεκαπενταύγουστο
Η συνταγή αυτή δεν είναι μόνο εύκολη και γρήγορη αλλά και νηστίσιμη. Δοκιμάστε αυτή την γαλατόπιτα και θα ξετρελαθείτε με την γεύση. Είναι ιδανική και για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
Λιώνει στο στόμα!
Υλικά
Η είδηση της ημέρας
- 1 λίτρο ρόφημα αμυγδάλου
- 1/2 φλ. ζάχαρη καστανη
- 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλο
- 1 κ.γ. βανίλια
- 2 κ.σ. βούτυρο
Νηστίσιμη γαλατόπιτα: H εκτέλεση της συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα (ΠΡΟΣΟΧΗ όχι να βράσει) και σιγά σιγά προσθέτουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, για περίπου 10΄.
- Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί (24 εκατοστά)
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.