Λίπη στο φίλτρο του απορροφητήρα: Πως θα καταφέρετε να τον καθαρίσετε εύκολα, γρήγορα οικολογικά και οικονομικά

Λίπη στο Φίλτρο: Πως να το καθαρίσετε

Το φίλτρο του απορροφητήρα σας δουλεύει πριν από εσάς για εσάς απομακρύνοντας από την κουζίνα σας τις οσμές του φαγητού και συγκεντρώνοντας πάνω του λίπη. Τα τελευταία ωστόσο μπορεί να εμποδίσουν σημαντικά την καλή λειτουργία του μειώνοντας σημαντικά την απόδοσή του.

Για να δείτε πώς θα καταφέρετε να τον καθαρίσετε εύκολα, γρήγορα οικολογικά και οικονομικά, διαβάστε παρακάτω.

Καθαρισμός Φίλτρου: Δείτε εδώ ποια πράγματα μάλλον ξεχνάτε να καθαρίσετε

Κατ’αρχάς, κλείστε τον γενικό διακόπτη του ρεύματος για να αφαιρέσετε το προστατευτικό πλέγμα και, έπειτα, αφαιρέστε το φίλτρο του απορροφητήρα.

Αν το φίλτρο είναι από άνθρακα ή υαλοβάμβακα, φροντίστε να τα αντικαθιστάτε κάθε 4 και 2 μήνες αντίστοιχα, ανάλογα πάντα με τη χρήση που του κάνετε.

Αν, ωστόσο, το φίλτρο του απορροφητήρα σας είναι μεταλλικό, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Λίγο πριν βράσει, ρίξτε στο νερό 1/2 φλ. μαγειρική σόδα σιγά-σιγά γιατί η σόδα θα κάνει το νερό να αφρίσει απότομα.

Στη συνέχεια, με την κατσαρόλα ακόμα πάνω στο αναμμένο μάτι, βουτήξτε το μισό φίλτρο μέσα στο νερό αφήστε το για λίγη ώρα εκεί μέχρι να δείτε τα λίπη να διαλύονται και να «έρχονται» στην επιφάνεια του νερού.

Έπειτα, αναποδογυρίστε το φίλτρο του απορροφητήρα και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με την άλλη πλευρά του.

Προσοχή!

Επειδή το φίλτρο θα καίει, μην ξεχάσετε να το κρατάτε με γάντι κουζίνας ή μια πετσέτα.

Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, αφήστε το φίλτρο όρθιο να στεγνώσει προτού το τοποθετήσετε πίσω στη θέση του.

Σόδα η μαγ(ειρ)ική! Δείτε εδώ τι άλλο υπόσχεται να σας βοηθήσει να λάμψετε η μαγειρική σόδα.

Τα φίλτρα σας δεν καθάρισαν τελείως;

Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία με καθαρό νερό χωρίς μαγειρική σόδα.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων