Λουκανικόπιτα σουφλέ: Εξαιρετική συνταγή με μοναδική γεύση

Λουκανικόπιτα σουφλέ: Η λουκανικόπιτα όπως δεν την δοκιμάσατε ποτέ

Λουκανικόπιτα σουφλέ: Νοστιμιά από τις λίγες. Η γεύση της μοναδική, η υφή της αφράτη, τυρένια, κρεμένια, με μοναδικά υλικά και τυριά που μαστιχώνουν. Σερβίρετέ την ως γεύμα με σαλάτα ή για πρωινό το Σαββατοκύριακο.

Υλικά συνταγής λουκανικόπιτας σουφλέ


1 πακέτο κρουασανάκια ψημένα
500 γραμ. χωριάτικα λουκάνικα (χωρίς το περίβλημα)
300 γραμ. κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε μικρά καρέ (ή κολοκύθι πράσινο)
4 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
3 φλ. γάλα φρέσκο
1 φλ. κρέμα γάλακτος light
5 μεγάλα αυγά
2 φλ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
φρεσκοτριμένο πιπέρι
αλάτι κατά βούληση
λίγο βούτυρο η ελαιόλαδο για το ταψί
πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής λουκανικόπιτας σουφλέ


Για τη λουκανικόπιτα, θα χρησιμοποιήσουμε ψημένα και κρύα κρουασάν.

Τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κομάτια, σε μπουκιές.

Τα αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά, για να στεγνώσουν και να ξεραθούν ελαφρά.

Τα κρουασάν της χθεσινής ημέρας είναι ιδανικά γι’ αυτήν τη συνταγή.

Καθαρίζουμε τα λουκάνικα από το περίβλημα.

Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία.

Τα ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας να διαλυθούν σε κιμά για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε την κολοκύθα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθεί η κολοκύθα.

Τρίβουμε λίγο πιπέρι. Τα βάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.

Αφού κρυώσουν λίγο, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το πεκορίνο τριμμένο, τη μισή γραβιέρα και μία δυό πρέζες μοσχοκάρυδο.

Θα χρησιμοποιήσουμε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, διάστασης 30χ20 εκατοστά.

Αδειάζουμε τα υλικά στο πυρίμαχο σκεύος και τα στρώνουμε ώστε να ειναι ομοιόμορφη η επιφάνειά τους.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά.

Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός ή σύρμα για 1-2 λεπτά, ώστε να αφρατέψουν, και προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί με το μείγμα αυγό-γάλα.

Μπορούμε να τα αφήσουμε για 15 λεπτά στον πάγκο και μετά να τα ψήσουμε.

Ιδανικά όμως, για αφράτο αποτέλεσμα σας προτείνω να τα σκεπάζετε με μεμβράνη τροφίμων και να τα αφήνετε στο ψυγείο μερικές ώρες (από 2 ώρες έως και ολόκληρη τη νύχτα).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα και τα ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά.

Αφαιρούμε τη μεμβράνη.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη τριμένη γραβιέρα στην επιφάνεια.

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά, για να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Αφήνουμε για 10 λεπτά στον πάγκο και σερβίρουμε πράσινη σαλάτα.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα