Μαγειρικό λάθος: Αυτές είναι οι 2 συχνές κινήσεις που κάνουμε και καταστρέφουν τα μακαρόνια

Μαγειρικό λάθος: Τα 2 συχνά λάθη που μπορούν να καταστρέψουν και την πιο επιτυχημένη συνταγή

Ένα αγαπημένο πιάτο για μικρούς και μεγάλους, είναι τα μακαρόνια. Διότι, είναι εύκολα στο μαγείρεμα τους και πεντανόστιμα με μια ωραία σάλτσα. Όμως πρέπει να δίνουμε βάση και στην διαδικασία του μαγειρέματος πριν τα δοκιμάσουμε.

Δεν αρκεί, δηλαδή, απλά να βράσουμε τα ζυμαρικά, τα οποία έχουν επίσης τους δικούς τους μύθους. Υπάρχουν, μάλιστα, κλασικά λάθη που κάνουμε και δεν τα γνωρίζουμε, με αποτέλεσμα τα μακαρόνια να μην έχουν τη γεύση, που θα μπορούσαμε να αποδώσουμε.

Τα κλασικά μαγειρικά λάθη που κάνουμε και καταστρέφουν τα μακαρόνια

Ένα από αυτά τα λάθη, είναι να μη ρίχνουμε αλάτι στο νερό που βράζει στην κατσαρόλα, ή να το ρίχνουμε πολύ νωρίς, με το νερό ακόμη να είναι κρύο. Το σωστό είναι να το ρίχνουμε, όταν το νερό έχει ήδη πάρει μία βράση.

Το άλλο είναι να ρίχνουμε λάδι στο νερό, το οποίο έχεις ως αποτέλεσμα να λαδώνει τα μακαρόνια και να μην τα αφήνει στη συνέχεια να απορροφήσουν τη σάλτσα. Καλύτερο είναι να το βάζουμε πάνω από τα μακαρόνια και να ανακατεύουμε, όταν τα έχουμε σουρώσει, ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Εναλλακτικά βάζουμε και βούτυρο.

Η ξύλινη πιρούνα δεν είναι για να ανακατεύεις τα μακαρόνια – Την χρησιμοποιούσες λάθος τόσο καιρό

Υπάρχουν κάποια καθημερινά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε όλοι μας, αλλά το κάνουμε με τον πιο λάθος τρόπο, γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει. Ένα από αυτά είναι η πιρούνα για τα μακαρόνια.

Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε την αλήθεια για την ξύλινη πιρούνα. Η χρήση της ξύλινης πιρούνας εκτός από το να ανακατεύεις τα μακαρόνια είναι να την τοποθετείς επάνω από την κατσαρόλα που βράζει, ώστε να πέφτει ο αφρός και να μην βγαίνει έξω.

Βράζετε τα μακαρόνια σας σε κατσαρόλα; Μέγα λάθος

Ήρθε η ώρα να μάθετε τον τρόπο με τον οποίο τα μακαρόνια σας θα είναι πιο νόστιμα, αλλά και η διαδικασία μαγειρέματος πιο εύκολη και πιο οικονομική…

Αν μέχρι και σήμερα αφιερώνατε κάνα μισάωρο για να ζεστάνετε το νερό στην κατσαρόλα και να βράσετε τα μακαρόνια σας, ήρθε η ώρα να το… πάρετε αλλιώς.

Στο βίντεο θα δείτε τον τρόπο με τον οποίο και ενέργεια θα εξοικονομήσετε και χρόνο θα γλιτώσετε…

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα