Μακαρονάδα: Η απόλυτη μακαρονάδα χωρίς αβγά με κρέμα γάλακτος έτοιμη σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα: Φτιάξτε την απόλυτη συνταγή μακαρονάδας, έτοιμη σε λίγα λεπτά

 Μακαρονάδα: Ε ναι λοιπόν, ναι, είμαστε μακαρονάδες και δεν μπορούμε να αντισταθούμε στη θέα μιας θαυμάσιας καρμπονάρας παρά τις θερμίδες της. Μια υπέροχη μακαρονάδα που οι φίλοι μας οι Ιταλοί τη τιμούν ιδιαίτερα, πολύ γρήγορη και πολύ γευστική.

Υλικά συνταγής μακαρονάδας

1/2 κιλό μακαρόνια της αρεσκείας σας
300 γρ. τυριά τριμμένα [γραβιέρα, γκούντα, παρμεζάνα]
200 γρ. μπέικον [πολύ χονδροκομμένα]
1/2 φλ. νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια *
1 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι χονδρό
200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής μακαρονάδας

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα [με 1 κ.σ. χονδρό αλάτι] νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες για το χρόνο βρασίματος του παρασκευαστή τους. Φροντίζουμε να τα βράσουμε «αλ τέντε».


Εν τω μεταξύ, όσο τα μακαρόνια βράζουν, βάζουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι τη μαργαρίνη να λιώσει.

Μόλις ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε τα κομμένα κομμάτια μπέϊκον και τα σωτάρουμε χωρίς να κάνουν σκληρή κρούστα.


Μόλις γίνουν τα μακαρόνια τα ρίχνουμε με πηρούνα – με τα υγρά τους- κατευθείαν από τη κατσαρόλα στο τηγάνι με το μπέϊκον και προσθέτουμε και το μισό φλ. νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια.


Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το μπέϊκον και προσθέτουμε τα τα τριμμένα τυριά.


Προσθέτουμε τη κρέμα και ανακατεύουμε.

Μόλις λιώσουν τα τυριά και ενσωματωθούν με τη κρέμα γάλακτος κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων