Μακαρόνια με κιμά: Αυτά είναι τα μυστικά για τα καλύτερα μακαρόνια που έχετε φάει ποτέ

Μακαρόνια με κιμά: Οι συμβουλές για να γίνει τέλειο το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων

Το μυστικό αποκαλύφθηκε για τα μακαρόνια με κιμά. Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων απογειώνεται με τις παρακάτω συμβουλές. Επιπλέον, σας παρουσιάζουμε και μια συνταγή για μακαρόνια με κιμά που θα την λατρέψετε.

Υλικά

  • 700 γρ σπαγγέτι
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. Σκόρδο
  • 1 κ.τ.σ πελτέ τομάτας
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 600 γρ τομάτα κον κασέ ή αποφλοιωμένα
  • 300 ml νερό
  • 1 κύβο βοδινό ή κότας1 ξύλο κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.τ.γ ζάχαρη
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γρ παρμεζάνα κομμάτι ή γραβιέρα

Η συνταγή για μακαρόνια με κιμά

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά και χαμηλή (πλασωτέ) το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε και το σκόρδο.

Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά να σoταριστεί.

Αφήνουμε να θωρακιστεί καλά και σπάμε σε κομμάτια του κιμά με ένα σύρμα χειρός, δεν ανακατεύουμε συνεχώς.

Αφήνουμε να πάρει χρώμα, αυτό θα πάρει περίπου 7-8 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί καλά.

Προσθέτουμε την ντομάτα, το κον κασέ, νερό, τον κύβο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, βάζουμε σε μέτρια ένταση την φωτιά
και σιγομαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά.

Ανά διαστήματα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί νερό.

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία, τα σουρώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα όπου τα βράσαμε για να τα κρατήσουμε.

Όταν ο κιμάς μας είναι μελωμένος με πλούσια σάλτσα έτοιμος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Τρίβουμε τυρί στον πάτο του πιάτου, προσθέτουμε λίγα ζυμαρικά στη συνέχεια πάλι τυράκι, προσθέτουμε και άλλα ζυμαρικά και από πάνω τον κιμά.

Τέλος τρίβουμε και άλλο τυρί από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τα μυστικά για τα πιο ονειρικά μακαρόνια με κιμά

Χρησιμοποιήστε κιμά μοσχαρίσιο από ελιά ή λάπα ή σπάλα.

Ο κιμάς θέλει φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα για να ψηθεί και να μελώσει ωραία
Ο κιμάς θέλει δυνατή φωτιά για να ψηθεί και να θωρακιστεί καλά αλλιώς θα βράσει στο σοτάρισμα και δεν θα πάρει χρώμα.

Το σύρμα χειρός το χρησιμοποιούμε μια φορά μόνο για να σπάσουμε τον κιμά, έπειτα ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα.

Μπορείτε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα και να αποθηκεύσετε και στην κατάψυξη σε μικρότερες μερίδες ώστε να έχετε και άλλες φορές που δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα