Μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο: Μια πολύ απλή συνταγή, έτοιμη σε λίγα λεπτά

Μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο: Υλικά

Μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο: 1/2 πακέτο μακαρόνια βρασμένα η ότι μας έχουν περισσέψει
λίγη φαρίν απ
3 αυγά
250 γραμ φέτα
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι -πιπέρι
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κούπα φαρίν απ αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ το μεγάλο μέγεθος αδιάλυτο
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
πασπάλισμα με πεκορίνο Αμφιλοχίας για το τέλος

Εκτέλεση συνταγής μακαρονόπιτας χωρίς φύλλο


Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και το πασπαλίζουμε με φαρίν απ.


Ρίχνουμε 250 γραμ μακαρόνια βρασμένα η άν μας έχουν περισσέψει από την προηγούμενη μέρα,χτυπάμε τα 3 αυγά με την φέτα το κεφαλοτύρι το αλατοπίπερο το μπέικιν την φαρίν απ και το εβαπορέ αδιάλυτο.

Περιχύνουμε πάνω από τα μακαρόνια και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο


Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα όπως το σουφλέ.


Σβήνουμε το φούρνο και βγάζουμε το ταψί μας.
Ρίχνουμε από πάνω το στραγγιστό γιαούρτι και με ένα κουτάλι το απλώνουμε να πάει παντού σε όλη την επιφάνεια .


Ξαναβάζουμε στο ζεστό φούρνο το ταψί για 15 λεπτά.

Βγάζουμε την ζεστή μακαρονόπιτα και πασπαλίζουμε με το πεκορίνο Αμφιλοχίας -όπως είναι ζεστή η μακαρονόπιτα λιώνει το τυρί και είναι σαν σουφλέ .

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα