Μαμαδίστικα κεφτεδάκια: Η λαχταριστή συνταγή με γέμιση από μοτσαρέλα μαγειρεμένα στο φούρνο

Μαμαδίστικα κεφτεδάκια: Ιδανικά για το τραπέζι της Κυριακής

Δεν υπάρχει πιο μαμαδίστικο φαγητό από τα κεφτεδάκια. Η συνταγή απογειώνεται με την προσθήκη της μοτσαρέλας που τα κάνει ένα όνειρο και να λιώνουν στο στόμα.

Αυτή η σούπερ συνταγή για κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα στο φούρνο είναι ιδανική για το τραπέζι της Κυριακής.

Πάμε να την δούμε αναλυτικά παρακάτω:

Υλικά

  • 680 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 680 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1/3 φλ. γάλα
  • 1 φλ. ψίχα ψωμιού
  • 1/3 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο + επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 ¾ κ.γ. χοντρό αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • 1 κιλό και 360 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • παρμεζάνα, τριμμένη, για το σερβίρισμα

Η συνταγή για μαμαδίστικα κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με την ψίχα του ψωμιού.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με αναδευτήρα τα αβγά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, τα χτυπημένα αβγά, το μαϊντανό, το σκόρδο, την ψίχα ψωμιού, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μπάλες 5 εκ.

Η είδηση της ημέρας

Γεμίζουμε τα κεφτεδάκια στο κέντρο με τους κύβους του τυριού και τα σφραγίζουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά τα κεφτεδάκια, μέχρι να ροδίσουν.

Μεταφέρουμε τους κεφτέδες σε ένα ταψί.

Καθαρίζουμε το τηγάνι από το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και επιστρέφουμε το τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.

Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων