Μαμαδίστικη στριφτή πατατόπιτα: Θα σας ξετρελάνει αυτή η συνταγή
Ακόμα μια συνταγή από το χωριό διότι η νοστιμιά κρύβεται στις απλές συνταγές με αγνά υλικά. Η μαμαδίστικη στριφτή πατατόπιτα είναι πεντανόστιμη σαν λουκούμι και πανεύκολη στην προετοιμασία.
Υλικά
- ½ κιλό αλεύρι
- 2 ποτήρια ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
- 1 κ.τ.σ. ξύδι
- ½ κιλό κρεμμύδια ξερά σε λεπτές ροδέλες
- 2 κιλά πατάτες σε κυβάκια
- 400 γρ. τυρί φυτικό
- 3-4 φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
- Αλάτι
- Κόκκινο πιπέρι τριμμένο
- 1 ποτήρι γάλα σόγιας
Η εκτέλεση για την πιο λαχταριστή μαμαδίστικη στριφτή παπατόπιτα
Εκτέλεση:
Η είδηση της ημέρας
- Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ανοίγετε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνετε ένα ποτήρι λάδι και το ξίδι.
- Προσθέτετε όσο χλιαρό νερό χρειαστεί ώστε να γίνει μια ελαστική ζύμη που δεν κολλά στα χέρια. – Αφήνετε το ζυμάρι σκεπασμένο στην άκρη.
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, βάζετε ελάχιστο ελαιόλαδο και αφού κάψει σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύετε πολύ καλά, να μην καούν τα κρεμμύδια και σιγοβράζετε με σκεπασμένο καπάκι για 15 λεπτά.
- Αφού βράσουν κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν τελείως.
- Στο μεταξύ, χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ και προσθέτετε το ανθότυρο, τον βασιλικό και αλατοπιπερώνετε.
- Ανακατεύετε καλά και τα ρίχνετε στις πατάτες, πιέζοντας με ένα πιρούνι να πάρουν μια ομοιόμορφη ηφή.
- Παίρνετε το ζυμάρι και σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε 4-5 πέντε φύλλα λεπτά.
- Αφού ανοίξετε κάθε φύλλο, το κόβετε στη μέση κατά μήκος και απλώνετε μια γενναία δόση από την γέμιση κατά μήκος του φύλλου και το τυλίγετε σε ρολάκι.
- Στρίβετε προσεκτικά τις άκρες για να κρατήσετε τη γέμιση στο εσωτερικό και το στρώνετε σε λαδωμένο ταψάκι.
- Ξεκινάτε από τα τοιχώματα προς το κέντρο.
- Κάνετε το ίδιο με όλα τα φύλλα ώσπου να γεμίσει το ταψί με τη στριφτή σας πίτα.
- Τελός σε ένα μπολ χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το γάλα και περιχύνετε την πίτα σας.
- Ψήνετε στους 180oC για 50′ λεπτά περίπου, ή ώσπου να πάρει χρώμα το φύλλο.