Μαμαδίστικη στριφτή πατατόπιτα: Παραδοσιακή συνταγή με αγνά υλικά και πανεύκολη στην εκτέλεση

Μαμαδίστικη στριφτή πατατόπιτα: Θα σας ξετρελάνει αυτή η συνταγή

Ακόμα μια συνταγή από το χωριό διότι η νοστιμιά κρύβεται στις απλές συνταγές με αγνά υλικά. Η μαμαδίστικη στριφτή πατατόπιτα είναι πεντανόστιμη σαν λουκούμι και πανεύκολη στην προετοιμασία.

Υλικά

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
  • 1 κ.τ.σ. ξύδι
  • ½ κιλό κρεμμύδια ξερά σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κιλά πατάτες σε κυβάκια
  • 400 γρ. τυρί φυτικό
  • 3-4 φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Κόκκινο πιπέρι τριμμένο
  • 1 ποτήρι γάλα σόγιας

Η εκτέλεση για την πιο λαχταριστή μαμαδίστικη στριφτή παπατόπιτα

Εκτέλεση:

  • Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ανοίγετε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνετε ένα ποτήρι λάδι και το ξίδι.
  • Προσθέτετε όσο χλιαρό νερό χρειαστεί ώστε να γίνει μια ελαστική ζύμη που δεν κολλά στα χέρια. – Αφήνετε το ζυμάρι σκεπασμένο στην άκρη.
  • Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, βάζετε ελάχιστο ελαιόλαδο και αφού κάψει σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύετε πολύ καλά, να μην καούν τα κρεμμύδια και σιγοβράζετε με σκεπασμένο καπάκι για 15 λεπτά.
  • Αφού βράσουν κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν τελείως.
  • Στο μεταξύ, χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ και προσθέτετε το ανθότυρο, τον βασιλικό και αλατοπιπερώνετε.
  • Ανακατεύετε καλά και τα ρίχνετε στις πατάτες, πιέζοντας με ένα πιρούνι να πάρουν μια ομοιόμορφη ηφή.
  • Παίρνετε το ζυμάρι και σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε 4-5 πέντε φύλλα λεπτά.
  • Αφού ανοίξετε κάθε φύλλο, το κόβετε στη μέση κατά μήκος και απλώνετε μια γενναία δόση από την γέμιση κατά μήκος του φύλλου και το τυλίγετε σε ρολάκι.
  • Στρίβετε προσεκτικά τις άκρες για να κρατήσετε τη γέμιση στο εσωτερικό και το στρώνετε σε λαδωμένο ταψάκι.
  • Ξεκινάτε από τα τοιχώματα προς το κέντρο.
  • Κάνετε το ίδιο με όλα τα φύλλα ώσπου να γεμίσει το ταψί με τη στριφτή σας πίτα.
  • Τελός σε ένα μπολ χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το γάλα και περιχύνετε την πίτα σας.
  • Ψήνετε στους 180oC για 50′ λεπτά περίπου, ή ώσπου να πάρει χρώμα το φύλλο.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα