Με άρωμα Ελλάδας: Ελαφριά και δροσερή μεσογειακή μακαρονοσαλάτα με ελιές και μουστάρδα

Νηστίσιμη Συνταγή: Πεντανόστιμη μακαρονοσαλάτα για τη νηστεία

Αυτή η μακαρονασαλάτα εκτός από λαχταριστή είναι και ελαφριά και δροσερή. Ό,τι πρέπει για την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού αλλά και για την περίοδο της νηστείας.

Είναι η καλύτερη πρόταση για τη περίοδο της νηστείας. Εξάλλου, ποιος δεν αγαπά τα μακαρόνια; 

Υλικά

  • 500 γρ. (1 πακέτο) μικρόσχημα ζυμαρικά (κατά προτίμηση φαρφάλες ή βίδες)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 4 ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 4 αγκιναράκια από βαζάκι, (διατηρημένα σε λάδι), καλά στραγγισμένα και λεπτοκομμένες
  • 12 ελιές της αρεσκείας, χωρίς κουκούτσι
  • 3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille dijon originale
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι

Νηστίσιμη Συνταγή: H διαδικασία για τη μακαρονασαλάτα

  • Σε βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, την πιπεριά, τα αγκιναράκια και τις ελιές, πασπαλίζουμε με αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
  • Παράλληλα σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα Maille dijon originale με το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα