0
Είναι μεγάλο λάθος να βάζουμε μόνο νερό για να μαγειρέψουμε το ρύζι – Αυτό είναι το μυστικό που κάνουν στο ξενοδοχεία
Συστατικά:
- 1 φλιτζάνι ρύζι με μακρύκοκκο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή λάδι
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 φλιτζάνια ζωμό
- 1 φύλλο δάφνης
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Οδηγίες:
- Πλένουμε το ρύζι μέχρι να είναι καθαρό το νερό.
- Λιώνουμε το βούτυρο ή ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μυρίσουν ωραία.
- Προσθέστε το ρύζι στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέχρι να φαίνεται λίγο διαυγές.
- Ρίχνουμε μέσα το ζωμό, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθεί σιγανά για 18-20 λεπτά.
- Κατεβάζετε από την φωτιά.
- Καλύψτε με πετσέτα και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να χωρίσετε τους κόκκους.
Απολαύστε!