Μελοτυρόπιτα: Μια εύκολη, μοναδική συνταγή μέσα από Μοναστήρι

Μελοτυρόπιτα: Μοναδική μοναστηριακή συνταγή

Μελοτυρόπιτα: Η Μελοτυρόπιτα είναι από μόνη της ένα πρωτότυπο κέρασμα. Είναι πρόχειρη, εύκολη και πεντανόστιμη.

Για την πεντανόστιμη Μελοτυρόπιτα θα χρειαστούμε:

Υλικά συνταγής μελοτυρόπιτας

4-5 φύλλα κρούστας χοντρά

μέλι, ελαφρώς αραιωμένο με ελάχιστο χλιαρό νερό

βούτυρο λιωμένο για το τηγάνισμα

κανέλα σκόνη

τυρί φέτα κομμένη σε κομμάτια 0,8×0,5×0,1 περίπου και καλά ξαρμυρισμένη αποβραδίς

ή ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατ ή και οποιοδήποτε ανάλατο τυρί.

Διαδικασία συνταγής μελοτυρόπιτας

Κόβουμε τα φύλλα σε διπλάσιο ή και τριπλάσιο μέγεθος από το τυρί και τυλίγουμε σε αυτά.

Τηγανίζουμε στο βούτυρο έως ότου ροδίσουν καλά. Αποσύρουμε, γλασσάρουμε και περιχύνουμε με το μέλι, επιπάσσοντες και την κανέλλα.

Γίνεται και με φύλλο καταϊφι στο φούρνο.

Απλώνουμε το μισό καταϊφι σε βουτηρομένο ταψί. Κατόπιν το τυρί σε όλο το μήκος και πλάτος του ταψιού.Απλώνουε και το υπόλοιπο από πάνω.

Το πατάμε καλά, ραντίζουμε με νερό και ζεματίζουμε με βούτυρο.

Όταν ροδίσει αποσύρουμε και περιχύνουμε και το αραιωμένο μέλι, ή με σιρόπι όπως και σε όλα τα άλλα γλυκά ταψιού.

Προσέχουμε ώστε το μέλι ή το σιρόπι να είναι κρύα. Αν είναι αμφότερα (καταϊφι-μέλι) ζεστά «λασπώνουν».

Από το βιβλίο ΚΑΛΟΓΗΡΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Αρχιμανδρίτου Δοσιθέου , ηγούμενου της Ι. Μονής Τατάρνης

Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε.
Είναι υπέροχη

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα