Μια χоύφτα από αυτά σε πρоστατεύει από Αλτσχάιμερ, σоυ δίνει ενέργεια και ρυθμiζει το σάκχαρо

Μια μικρή χούφτα από αυτόν τον ξηρό καρπό αποτελεί το ιδανικό καθημερινό σνακ με πληθώρα θετικών επιπτώσεων στην υγεία, όπως δείχνουν πρόσφατες επιστημονικές έρευνες.
Οι εν λόγω ξηροί καρποί, πλούσιοι σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά, διαδραματίζουν έναν ενεργό ρόλο στην ελέγχου της όρεξης, βοηθώντας στην απώλεια βάρους. Επιπλέον, συμβάλλουν στην διατήρηση της καρδιακής υγείας. Επιστημονικές αναφορές υποστηρίζουν ότι η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων προστατεύει την καρδιά και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων.

Τα αμύγδαλα περιέχουν επίσης ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά και βιταμίνη Ε, η οποία προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία και ενδέχεται να έχει σημαντική επίδραση στην πρόληψη της νόσου της Αλτσχάιμερ. Συμφώνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής στο Σαν Ντιέγκο, η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων είναι ευεργετική για την υγεία του εγκεφάλου.

Για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κίνδυνο διαβήτη, η καθημερινή κατανάλωση αυτών των ξηρών καρπών μπορεί να βοηθήσει στην διατήρηση της ισορροπίας της γλυκόζης στο αίμα, χάρη στην παρουσία του μαγνησίου.

Ωστόσο, τα οφέλη των αμυγδάλων δεν περιορίζονται εκεί. Είναι επίσης πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, όπως το μαγγάνιο, που συμβάλλει στην ενίσχυση της οστικής υγείας και τον έλεγχο της σακχαρώδους διαβήτη, καθώς και το μαγνήσιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την λειτουργία των μυών και των νεύρων, καθώς και για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Επιπλέον, τα αμύγδαλα περιέχουν πληθώρα φλαβονοειδών που ενισχύουν τη δράση της βιταμίνης Ε ως αντιοξειδωτικό στοιχείο, ιδιότητα που μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη καθώς γερνάμε. Ειδικοί συνιστούν την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας για την πρακτική εφαρμογή και την παροχή συστάσεων στο ευρύ κοινό.

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, υπάρχουν ευχάριστα νέα για εσάς: Προηγούμενες έρευνες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό “Neuron” αναφέρουν ότι η πρωτεΐνη που περιέχεται στα αμύγδαλα ενεργοποιεί τα κύτταρα για την παραγωγή ενέργειας, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση της δραστηριότητας του οργανισμού και στην καύση θερμίδων.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων