Μια πίτα του ονείρου: Η κολοκυθόπιτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Μια πίτα του ονείρου: Μια διαφορετική συνταγή για κολοκυθόπιτα

Οι πίτες αποτέλουν βασικό μέρος της ελληνικής κουζίνας. Όλοι λατρεύουμε τις πίτες γιατί είναι πάντα χορταστικές και πεντανόστιμες. Μπορείς να φας πίτα από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Το ακόμα καλύτερο είναι όταν πειραματιζόμαστε με τις συνταγές στις πίτες και δημιουργούμε νέες γεύσεις, όπως αυτή η κολοκυθοτυρόπιτα, μία πιο εμπλουτισμένη συνταγή της κλασσικής κολοκυθόπιτας, που θα την λατρέψετε.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για πίτες
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 500 ml κρύο ή χλιαρό νερό
  • Αλάτι
  • Αλεύρι (για άνοιγμα των φύλλων)
  • Φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαιόλαδο για άλειμμα των φύλλων (χειροποίητο φύλλο)
  • Φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για άλειμμα των φύλλων (φύλλο σφολιάτας)

Η συνταγή για μια κολοκυθόπιτα του ονείρου

Για γέμιση

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 2 αυγά
  • 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • Δυόσμος ξερός
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για να φτιάξουμε το φύλλο, ακολουθούμε τις οδηγίες για το σπιτικό φύλλο σφολιάτας.
  • Για γέμιση: Τρίβουμε τα κολοκυθάκια με τον τρίφτη, τα αλατίζουμε στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε 30′ για να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Αφού περάσει το διάστημα αυτό, τα στύβουμε, για να βγάλουν κι άλλα υγρά και τα μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

Related posts

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα