Μην πετάτε τα μακαρόνια που περίσσεψαν – Με αυτά τα 4 μυστικά θα είναι σαν να τα μαγειρέψατε σήμερα

Τα ξαναζεσταμένα μακαρόνια έχουν την νοστιμιά τους με τον κατάλληλο τρόπο

Πόσες φορές σας έχει περισσέψει φαγητο; Όλοι γνωρίζουμε πως είναι κρίμα να το πετάμε γι’ αυτό συνήθως το φυλάμε στο ψυγείο.

Το ξαναζεσταμένο φαγητό μπορεί να χρησιμοποιείται αρνητικά, αλλά κάποιες φορές είναι και ευχάριστο και σίγουρα η λύση όταν δεν υπάρχει χρόνος. Και όσο περίεργο και αν ακούγεται και τα μακαρόνια μπορούν να… ξαναζεσταθούν.

Τα περισσότερα φαγητά με μεγάλη ευκολία τρώγονται και την επομένη, αλλά αυτό δεν ισχύει για τα μακαρόνια. Οι περισσότεροι συνηθίζουν απλά να πετούν τα μακαρόνια που περίσσεψαν θεωρώντας ότι όταν ξαναζεσταθούν απλά θα χαλάσουν. Και έχουν δίκιο αν δεν γνωρίζουν τα μυστικά για να ξαναζεστάνεις σωστά τα μακαρόνια.

Αυτές είναι οι 4 μέθοδοι για να ξαναζεστάνεις τα μακαρόνια που περίσσεψαν

  • Σε βραστό νερό

Ξεκινήστε βράζοντας νερό με αλάτι. Τοποθετήστε τα ζυμαρικά που έχουν ξεμείνει σε ένα σουρωτήρι και βάλτε το στο βραστό νερό. Αφήστε τα ζυμαρικά να ζεσταθούν για περίπου 30 δευτερόλεπτα και αμέσως βγάλτε τα με το σουρωτήρι από το νερό. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

  • Στο φούρνο

Τοποθετήστε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ (που μπαίνει στο φούρνο), βάλτε την αγαπημένη σας σάλτσα, τυριά, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε τα στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

  • Στην κατσαρόλα

Ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι. Μόλις κάψει, ρίξτε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο ή και σκόνη σκόρδου, πιπέρι και τα χθεσινά μακαρόνια σας. Ανακατέψτε τα καλά και σε λίγα λεπτά θα έχετε μια υπέροχη μακαρονάδα. Μπορείτε να προσθέσετε και την αγαπημένη σας σάλτσα, αφού βάλετε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα ανακατέψετε λίγο για να ζεσταθούν.

  • Στο φούρνο μικροκυμάτων

Βάλτε τα ζυμαρικά σας σε ένα γυάλινο μπολ ή οποιοδήποτε σκεύος μπαίνει στον φούρνο μικροκυμάτων, βάλτε λίγο νερό και αφήστε τα να ζεσταθούν για ένα λεπτό. Βγάλτε τα, ανακατέψτε τα και ξαναβάλτε τα να ζεσταθούν για ένα λεπτό ακόμη.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων