Μην το πετάξετε ξανά: Θα ξετρελαθείτε με αυτές τις συνταγές
Αν σας περίσσεψε ασπράδι αυγού από μια συνταγή δεν υπάρχει λόγος για να τα πετάξετε. Υπάρχουν πολλές συνταγές για να τα αξιοποιήσετε, τις οποίες θα τις λατρέψετε. Εμείς σας προτείνουμε τις τέσσερις καλύτερες συνταγές για να εκμεταλευτείτε τα άσπραδια αυγού που σας περίσσεψαν.
Ελβετική βουτυρόκρεμα μαρέγκας
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι ασπράδια αυγών, περίπου από 4 μεγάλα αυγά
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κιλό βούτυρο, κρύο, ανάλατο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
- Συνδύασε την κρυσταλλική ζάχαρη με τα ασπράδια και το αλάτι στο μπολ του μίξερ. Τοποθετήστε το μπολ του μίξερ σε μια μεσαία κατσαρόλα γεμάτη με νερό που σιγοβράζει απαλά (μην αφήσεις το μπολ να αγγίξει το νερό).
- Ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5 λεπτά. Το μείγμα πρέπει να είναι εντελώς λείο όταν τρίβεται ανάμεσα στα δάχτυλα.
- Σκούπισε το μπολ και τοποθέτησε το στην βάση του μίξερ, προσθέτοντας το σύρμα χτυπάμε πολύ σε μέτρια προς δυνατή ένταση μέχρι η μαρέγκα να γίνει αφράτη για περίπου 8 με 10 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια χαμηλή και προσθέτουμε το βούτυρο, μερικούς κύβους τη φορά. Το μείγμα μπορεί να αρχίσει να φαίνεται πηγμένο, αλλά πρέπει να κρατήσεις το μίξερ σε λειτουργία μέχρι η βουτυρόκρεμα να γίνει λεία, γυαλιστερή και λευκή (θα ανοίξει το χρώμα της κατά την ανάμειξη), για περίπου 10 έως 15 λεπτά
- . Πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλια και ανακάτεψε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθεί. Η βουτυρόκρεμα είναι έτοιμη να απλωθεί σε cap cake και τούρτες.
Brownies με χαμηλά λιπαρά
Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι κακάο (χωρίς ζάχαρη)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
- 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C. Ψέκασε ένα ταψί 8 επί 8 με μαγειρικό σπρέι.
- Χτυπάμε σε ένα μικρό μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη βανίλια, το αυγό και τα ασπράδια. Σταδιακά ανακατεύουμε τα στερεά υλικά στα υγρά μέχρι να ενωθούν καλά.
- Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για 20 λεπτά. Αφαίρεσε το από το ταψί και κόψε το σε κομμάτια.
Μην πετάξετε ξανά τα ασπράδια αυγού που περίσσεψαν – Αυτές είναι οι 4 καλύτερες συνταγές για να τα αξιοποιήσετε
Frittata με λαχανικά
Η είδηση της ημέρας
Υλικά:
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 12 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο, ψιλοκομμένο και στραγγισμένο από την υγρασία
- 1 φλιτζάνι μικρές μπουκίτσες μπρόκολου
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα με χαμηλά λιπαρά
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
- Πρόσθεσε τα ντοματίνια, το σπανάκι, το μπρόκολο, το σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
- Βάλε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και μαγείρεψε για 3 με 4 λεπτά μέχρι τα ασπράδια να αρχίσουν να δένουν στις άκρες.
- Αναποδογύρισε την frittata και ψήστε για 4 λεπτά και από την άλλη πλευρά. Είναι έτοιμη να την απολαύσεις.
Ιαπωνικό αφράτο cheesecake
Υλικά:
- 4 ασπράδια αυγών
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
- 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για κέικ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
- Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ετοιμάσεις το μείγμα.
- Πρόσθεσε τα ασπράδια, το χυμό λεμονιού και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μπολ ενός μίξερ. Χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Συνέχισε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα και προσθέστε σταδιακά 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρης καθώς χτυπάτε.
- Τα ασπράδια των αβγών θα γίνουν γυαλιστερά και θα σχηματίσουν σκληρές κορυφές όταν σηκώνεις το χτυπητήρι από τα ασπράδια. Βάλε τους κρόκους, την ζάχαρη και την βανίλια, σε ένα άλλο μπολ και χτύπησε τα μέχρι να ενωθούν.
- Έπειτα πρόσθεσε το γάλα και το βούτυρο στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε καλά. Πρόσθεσε το αλεύρι και το μπέκιν. Με μια μαρίζ πρόσθεσε σίγα σιγά τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα των κρόκων και ανακάτεψε πολύ πολύ καλά.
- Αλείφουμε το τηγάνι με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι. Λαδώνουμε δαχτυλίδια ζαχαροπλαστικής πλάτους 7 εκατοστών.
- Τα τοποθετούμε στο ζεστό τηγάνι και τα αφήνουμε να ζεσταθούν για λίγο. Βάλε μέσα σε κάθε δαχτυλίδι περίπου μισό φλιτζάνι από το μείγμα.
- Τοποθέτησε ένα καπάκι πάνω από το τηγάνι και μαγείρεψε για πέντε λεπτά. Αναποδογύρισε από την άλλη και ζέστανε ακόμα λίγα λεπτά. Το αφράτο cheesecake είναι έτοιμο, πρόσθεσε topping της επιλογής σου και απόλαυσε.