Χρησιμοποιείτε ακόμη αλουμινόχαρτο στο μαγείρεμα: Οι λόγοι που πρέπει να το σταματήσετε αμέσως

Αλουμινόχαρτο: Οι λόγοι που πρέπει να το αποφεύγετε

Σε κάθε σπίτι το αλουμινόχαρτο θεωρείται απαραίτητο εργαλείο, τόσο στο μαγείρεμα, όσο και στην αποθήκευση τροφίμων. Άλλωστε πρόκειται για ένα πολύπλευρο, εύχρηστο και πολύ χρήσιμο.

Πιθανώς να μην το έχετε ακούσει ξανά, αλλά στην πραγματικότητα το αλουμινόχαρτο κάνει κακό στην υγεία μας.

Κακό για τον εγκέφαλο

Το αλουμίνιο είναι ένα βαρύ μέταλλο και έχει συνδεθεί με την νόσο Αλτσχάιμερ. Εάν εκτεθούμε στην τοξίνη αυτή, θα δούμε τη μνήμη και την ισορροπία μας να χειροτερεύει.

Κακό για τα κόκαλα

Αυτό το τοξικό μέταλλο συσσωρεύεται και στα κόκαλα. Συναγωνίζεται το ασβέστιο για χώρο στα κόκαλα και μαντέψτε ποιο από τα δύο νικάει!

Κακό για τα πνευμόνια

Το να το αναπνεύσετε μπορεί να σας δημιουργήσει αναπνευστικά προβλήματα όπως πνευμονική ίνωση. Εάν ψήνετε κρέατα με αλουμινόχαρτο, διακινδυνεύετε τα πνευμόνια σας.

Αλλά πώς μπαίνει στο σώμα μας αυτό το βαρύ μέταλλο; Πίνοντας αναψυκτικό από ένα αλουμινένιο κουτάκι είναι από τις πιο συνηθισμένες πηγές, αλλά για κάποιο λόγο δεν φαίνεται να είναι πρόθυμοι να αλλάξουν την συσκευασία του.

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποφεύγετε το αλουμινόχαρτο κατά το μαγείρεμα

Τρώγοντας κομμάτια αλουμινόχαρτου

Κανείς δεν τρώει με τη θέλησή του αλουμινόχαρτο, εκτός εάν γίνει κατά λάθος. Ωστόσο, αυτό ακριβώς κάνουμε όταν μαγειρεύουμε κάτι σε αλουμινόχαρτο σε υψηλές θερμοκρασίες. Τα κατάλοιπα που μένουν στο φαγητό είναι τόσο μικρά που δεν το καταλαβαίνουμε καν πως είναι εκεί.

Χημική έκπλυση

Ειδικά εάν μαγειρεύετε με λεμόνι ή άλλες όξινες τροφές, τα κατάλοιπα που μένουν είναι πολύ περισσότερο.

Εισπνέοντας Μέταλλα

Δεν χρειάζεται να φάτε αλουμινόχαρτο για να πάρετε τις τοξίνες του. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο και μόνο εισπνέοντας τον καπνο που βγαίνει όταν ψήνετε με αλουμινόχαρτο στο γκριλ.

Είναι ξεκάθαρο πως αυτό το βαρύ μέταλλο είναι επικίνδυνο για την υγεία

Γι’αυτό είναι σημαντικό να παίρνουμε κάποια μέτρα:

1. Μην μαγειρεύετε φαγητό τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο. Τελεία! Να το χρησιμοποιείτε μόνο για να αποθηκεύσετε κάτι στο ψυγείο.

2. Μην αποθηκεύετε μπαχαρικά, τομάτες ή όξινα φρούτα σε αλουμινόχαρτο. Τα οξέα θα κάνουν το αλουμίνιο να αφήσει κατάλοιπα στο φαγητό.

3. Πετάξτε όλα τα αλουμινένια σκεύη που έχετε.

4. Όπου μπορείτε, να χρησιμοποιείτε κηρόχαρτο αντί για αλουμινόχαρτο.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα