Μοναδικές πατάτες φούρνου: Η συνταγή για να γίνουν σαν λουκούμι
Μια πανεύκολη συνταγή για πατάτες φούρνου με μοναδική γεύση. Αν έχετε βαρεθεί τις κλασσικές πατάτες φούρνου τότε σας έχουμε την συνταγή για να γίνουν τραγανές σαν τηγανιτές απ’ έξω και μαλακές από μέσα.
Ο έρωτας λένε περνάει πρώτα από το στομάχι και καθόλου άδικο δεν είχε αυτός που το είπε πρώτη φορά. Με αυτή τη συνταγή μάλιστα για υπέροχες και τραγανές πατάτες φούρνου, τότε ο έρωτας θα σου χτυπήσει σίγουρα την πόρτα. Αν πάλι δεν έρθει μην σκας, γιατί αυτό το πιάτο που θα δοκιμάσεις θα είναι τόσο νόστιμο που θα ξεχάσεις τα πάντα.
Οι πατάτες ήταν ανέκαθεν ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά και η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν κατάλαβα τα άτομα που λένε πως δεν συμπαθούν καθόλου τις πατάτες σε οποιαδήποτε μορφή και αν είναι, πιθανότατα έχουν έρθει από κάποιον άλλον πλανήτη. Είναι όμως σίγουρο πως μόλις δοκιμάσουν την παρακάτω συνταγή θα αναθεωρήσουν για αυτή τους την επιλογή.
Η συνταγή με την σως σκόρδου για μοναδικές πατάτες φούρνου
Extra tip: Οι πατάτες είναι κομμένες σε σχήμα καρδιάς και συνοδεύονται από υπέροχη σως σκόρδου.
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
3 γλυκοπατάτες
3 πατάτες
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
½ κ.γ πιπέρι
2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για της σως σκόρδου:
2 κ.σ μαγιονέζα
2 κ.σ κρέμα γάλακτος
1 κ.σ στυμμένο λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο τριμένο ή κομμένο
Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε τα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις τον φούρνο σου στους 200 βαθμούς, πλένεις, καθαρίζεις και κόβεις τις πατάτες σε φέτες έτσι ώστε να μπορείς να τις κόψεις με ένα κουπάτ σε σχήμα καρδιάς. Τοποθέτησε τις σε μία μπολιέρα και κάλυψε τις με ελαιόλαδο, ρίξε αλάτι και πιπέρι και έπειτα ψήσε τις στο φούρνο για μία ώρα περίπου μέχρι να πάρουν ένα ροζόχρυσο χρώμα.
Μόλις είναι ετοιμες, βγάλτες από το ταψί τοποθέτησε τις σε μία πιατέλα και ρίξε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και στη μέση σε ένα μπωλ τη σως που έφτιαξες λίγο πριν. Το πιάτο σου είναι έτοιμο και σούπερ νόστιμο.