Μόνο για μερακλήδες: Κοντοσούβλι στη λαδόκολλα μαριναρισμένο που λιώνει στο στόμα

Μόνο για μερακλήδες: Η απόλυτη συνταγή για ένα ονειρεμένο κοντοσούβλι

Ο πιο αγαπημένος μεζές, και ένα από τα πιάτα, που πρωταγωνιστούν στο τραπέζι στην ταβέρνα. Ακολουθεί η συνταγή για να φτιάξετε το πιο μαλακό κοντοσούβλι, που θα λιώνει στο στόμα.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό κρέας (μπριζόλα λαιμού για να έχει και λίγο πάχος) κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
Για τη μαρινάδα
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
2 κλωνάρια μαϊντανό
1 κ.γλ. πιπέρι σε κόκκους
1 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ. θυμάρι

Κοντοσούβλι μόνο για μερακλήδες που θα λιώνει στο στόμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα και το αφήνουμε για όλη τη νύχτα. Την επομένη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, βάζουμε το ένα κομμάτι “κολλητά” στο άλλο (ή το περνούμε σε ξυλάκια για σουβλάκια), το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθεί, για 1 1/2 ώρα περίπου (προσοχή: αυτό εξαρτάται και από την ποιότητα του κρέατος).

Το σερβίρουμε με τη λαδόκολλα μέσα σε πιατέλα κι αν θέλουμε το συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες φούρνου ή ρύζι.

Related posts

Xαμoς με τα πασχαλινά κουλουράκια της Αργυρώς: Έδωσε για 1η φορά τη συνταγή κι όλες τα φτιάχνουν σαν… Tpελές

Η υπέροχη συνταγή της μέρας με μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι – Θα τα φτιάχνετε συνέχεια μόλις τα δοκιμάσετε

Σuvαγεpμoς για τη σοκολάτα Ντουμπάι από τους επιστήμονες – Το πολύ μεγάλο κακό που μπορεί να κάνει στον άνθρωπο