Νηστίσιμες Κρέπες: Φτιάχνονται χωρίς αυγά και γάλα – Είναι πεντανόστιμες, για να τις φάτε γλυκιές με μαρμελάδα ή αλμυρές με λαχανικά

Νηστίσιμες Κρέπες: Φτιάχνονται χωρίς αυγά και γάλα

Στο παρακάτω άρθρο σας έχουμε την ωραιότερη συνταγή για κρέπες. Για όλους εσάς που θέλετε να αποφύγετε το γάλα και τα αυγά αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια.

Νηστίσιμες κρέπες: Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

– 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. – 2 με 2 1/2 φλιτζάνια νερό. – 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. – 3/4 κουταλιές του γλυκού αλάτι. – 5 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ. – 1 βανίλια. – 6 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο (σ.σ. για το τηγάνισμα).

– Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν και τη βανίλια. – Πρέπει να γίνει ένας αραιός χυλός. – Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1/2 κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει. – Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη. Αυτό, το κάνουμε, με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας. – Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι. – Συνεχίζουμε, με τον ίδιο τρόπο, έως ότου να τελειώσει ο χυλός.

– Μπορείτε να τις γεμίσετε, με τη μαρμελάδα μπανάνα, η οποία έχει κάνει θραύση. Εναλλακτικά, μπορείτε να τη γεμίσετε, με τη νηστίσιμη μερέντα. – Σε περίπτωση που τις θέλετε αλμύρες, γεμίστε, τις κρέπες, με νηστίσιμη μπεσαμέλ, νηστίσιμο τυρί και λαχανικά.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα