Νηστίσιμη πίτσα: Για να μην την στερηθείς ούτε τη Μεγάλη Εβδομάδα
Νηστίσιμη πίτσα: Η πίτσα είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Στους περισσότερους ανθρώπους λείπει πολύ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.
Με τη συγκεκριμένη συνταγή δεν θα τη στερηθείτε καθώς η συγκεκριμένη πίτσα είναι νηστίσιμη και δεν περιέχει καν λάδι.
Νηστίσιμη πίτσα: Υλικά
- Πίτες 4
- Φυτικό Τυρί 10 φέτες
- Κρεμμύδι 1 σε ροδέλες
- Ελιές Λίγες κομμένες στα δύο
- Πιπεριά 1 πράσινη
- Πιπεριά 1 κόκκινη
- Μια πιπεριά κίτρινη
- Μανιτάρια 1 συσκευασία
Για τη σάλτσα της ντομάτας:
Η είδηση της ημέρας
- Ντομάτα 1 μεγάλη τριμμένη
- Πελτές Ντομάτας 1 κουταλιά
- Αλάτι Κατά βούληση
- Πιπέρι Κατά βούληση
- Ρίγανη Κατά βούληση
- Θυμάρι Κατά βούληση
- Ζάχαρη Μισό κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση συνταγής νηστίσιμης πίτσας
- Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί. Βάζω στο ταψί τις πίτες μου.
- Στο μεταξύ σε ένα μπολ προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, την ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας σάλτσα σε κάθε πιτάκι και την στρώνουνε.
- Πάνω από την σάλτσα ντομάτας βάζουμε το φυτικό τυρί.
- Στην συνέχεια αραδιάζουμε λίγο κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τις ελιές. Κρατάμε λίγο από το μείγμα της ντομάτας και ρίχνουμε εδώ κι εκεί στο τέλος πάνω από τα πιτσάκια.
- Προσθέτουμε επίσης επιπλέον θυμάρι και ρίγανη.
- Ψήνουμε τα πιτσάκια μας στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40-45 λεπτά.
Νηστίσιμη πίτσα: Συμβουλές
- Μπορούμε να βάλουμε πίτες έτοιμες ή και σπιτικές.
- Μπορούμε να μην βάλουμε μανιτάρια.
- Σε περίοδο που δεν νηστεύουμε μπορούμε να βάλουμε γκούντα ή ένταμ τυρί και διάφορα αλλαντικά όπως και επίσης ελαιόλαδο στην σάλτσα.
- Το φυτικό τυρί λιώνει.