Νηστίσιμη πίτσα χωρίς λάδι για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Νηστίσιμη πίτσα: Για να μην την στερηθείς ούτε τη Μεγάλη Εβδομάδα

Νηστίσιμη πίτσα: Η πίτσα είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Στους περισσότερους ανθρώπους λείπει πολύ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Με τη συγκεκριμένη συνταγή δεν θα τη στερηθείτε καθώς η συγκεκριμένη πίτσα είναι νηστίσιμη και δεν περιέχει καν λάδι.

Νηστίσιμη πίτσα: Υλικά

  1. Πίτες 4
  2. Φυτικό Τυρί 10 φέτες
  3. Κρεμμύδι 1 σε ροδέλες
  4. Ελιές Λίγες κομμένες στα δύο
  5. Πιπεριά 1 πράσινη
  6. Πιπεριά 1 κόκκινη
  7. Μια πιπεριά  κίτρινη
  8. Μανιτάρια 1 συσκευασία

Για τη σάλτσα της ντομάτας:

  1. Ντομάτα 1 μεγάλη τριμμένη
  2. Πελτές Ντομάτας 1 κουταλιά
  3. Αλάτι Κατά βούληση
  4. Πιπέρι Κατά βούληση
  5. Ρίγανη Κατά βούληση
  6. Θυμάρι Κατά βούληση
  7. Ζάχαρη Μισό κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση συνταγής νηστίσιμης πίτσας

  • Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί. Βάζω στο ταψί τις πίτες μου.
  • Στο μεταξύ σε ένα μπολ προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, την ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας σάλτσα σε κάθε πιτάκι και την στρώνουνε.
  • Πάνω από την σάλτσα ντομάτας βάζουμε το φυτικό τυρί.
  • Στην συνέχεια αραδιάζουμε λίγο κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τις ελιές. Κρατάμε λίγο από το μείγμα της ντομάτας και ρίχνουμε εδώ κι εκεί στο τέλος πάνω από τα πιτσάκια.
  • Προσθέτουμε επίσης επιπλέον θυμάρι και ρίγανη.
  • Ψήνουμε τα πιτσάκια μας στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40-45 λεπτά.

Νηστίσιμη πίτσα: Συμβουλές

  • Μπορούμε να βάλουμε πίτες έτοιμες ή και σπιτικές.
  • Μπορούμε να μην βάλουμε μανιτάρια.
  • Σε περίοδο που δεν νηστεύουμε μπορούμε να βάλουμε γκούντα ή ένταμ τυρί και διάφορα αλλαντικά όπως και επίσης ελαιόλαδο στην σάλτσα.
  • Το φυτικό τυρί λιώνει.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων